Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Eπιβεβαίωση για το 5+% της PPF στην Πειραιώς

PDF
 29.04.2011
ImageΜε ποσοστό 5,72% συμμετέχει πλέον στo μετοχικό σχήμα της Τράπεζας Πειραιώς το τσέχικο fund PPF Group N.V., όπως επιβεβαιώνει το ίδιο με επίσημη ανακοίνωσή του την Παρασκευή 29 Απριλίου.
Συγκεκριμένα, τo PPF γνωστοποιεί ότι μετά και την έγκριση που έλαβε από την Τράπεζα της Ελλάδος αύξησε το ποσοστό του στην Πειραιώς στο 5,72%.
Αναφέρει, επίσης, ότι η απόκτηση των μετοχών (σ.σ. 23,5 εκατ. τω αριθμώ ή 2,06% της τράπεζας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Απριλίου μέσω του Χ.Α.) ευθυγραμμίζεται με την στρατηγική του PPF Group για περαιτέρω επέκταση της θέσης του στον τραπεζικό κλάδο Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
 
Σάλλας: "Ψήφος εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα"
ImageΤην είδηση επιβεβαίωσε και η Τράπεζα Πειραιώς με επίσημες δηλώσεις του προέδρου της, Μιχάλη Σάλλα ο οποίος τόνισε ότι η ενίσχυση της συμμετοχής του PPF στην τράπεζα δείχνει ότι αποκαθίσταται σταδιακά η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Σάλλας δήλωσε τα εξής:
Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή του PPF Group στο μετοχικό σχήμα του Ομίλου μας.
Γνωρίζω προσωπικά τη Διοίκηση και τους βασικούς μετόχους του, καθώς και τις διεθνείς δραστηριότητες που έχουν στον χρηματοπιστωτικό τομέα.
Θεωρώ ότι η συμμετοχή ενός τέτοιου σοβαρού διεθνούς επενδυτικού ομίλου στο κεφάλαιο της Τράπεζας Πειραιώς, μετά και από την επιτυχή αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, που ολοκληρώθηκε με την ευρεία υποστήριξη θεσμικών επενδυτών του εξωτερικού, επιβεβαιώνει τόσο τη σταδιακή αποκατάσταση εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία όσο και προς την αξία και το κύρος του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου