Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

«Τορπίλη» από Μεϊμαράκη στον Καρατζαφέρη

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

«Τορπίλη» από Μεϊμαράκη στον Καρατζαφέρη

Άγρια κόντρα με φόντο το σκάνδαλο των υποβρυχίων έπειτα από την «τορπίλη» του Β. Μεϊμαράκη, ο οποίος από το βήμα της βουλής κατήγγειλε ότι ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., που αποχώρησε από τη χθεσινή συζήτηση μιλώντας για συμπαιγνία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τον πίεζε για να παραλάβει τα υποβρύχια. Αμηχανία και εκνευρισμός επικρατεί στο στρατόπεδο του ΛΑ.Ο.Σ.

Στη ΝΔ επεσήμαναν τις πυκνές επαφές του κ. Καρατζαφέρη με την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας εκτιμώντας ότι οι σχέσεις του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. με τον Β. Βενιζέλο χαρακτηρίζονται πλέον ως «προνομιακές».

Από την πλευρά του, ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε τη διερεύνηση της υπόθεσης των υποβρυχίων και μετά το 2007, όσο ήταν δηλαδή υπουργός ο κ. Μειμαράκης.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας εκτόξευσε την «τορπίλη» από το βήμα της βουλής αποκαλύπτοντας το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχαν οι δυο άνδρες στη βουλή:

«Δεν συνηθίζω να αποκαλύπτω κατ΄ ιδίαν συνομιλίες, αλλά ο κ. Καρατζαφέρης ήρθε στο γραφείο μου όταν ήμουν Υπουργός και με πίεζε να παραλάβω τα εν λόγω υποβρύχια που τώρα χαρακτηρίζει σάπια’’, είπε ο κ. Μειμαράκης.

Στο στρατόπεδο του ΛΑ.Ο.Σ. σήμανε συναγερμός και άπαντες έσπευσαν να διαψεύσουν το συγκεκριμένο περιεχόμενο της συζήτησης με σκληρή γλώσσα για «πρακτικές του υποκόσμου που μεταφέρθηκαν από τον κ. Μεϊμαράκη στο κοινοβούλιο» ενώ δεν έλειψαν και οι... προειδοποιήσεις για «νεότερες αποκαλύψεις».

Αμέσως μετά, συνεργάτες του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας έκαναν λόγο για την ύπαρξη βίντεο, το οποίο αποδεικνύει τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Μειμαράκης. "Κάτι ξέρει ο κ. Καρατζαφέρης από υπόκοσμο. Εμείς δεν έχουμε ηχογραφημένη συζήτηση, όπως είχε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. με τον κ. Λιάσκο, έχουμε όμως βίντεο", ήταν η απάντηση κύκλων του πρώην Υπουργού.

Η ΝΔ έδειξε αποφασισμένη να φτάσει την κόντρα μέχρι τα άκρα, κατηγορώντας τον Γ. Καρατζαφέρη ότι και στο θέμα των υποβρυχίων έδρασε ως «ΛαγΟΣ». Παρέθεσε μάλιστα μία σειρά ερωτήσεων που είχαν καταθέσει στη Βουλή οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. με τις οποίες ζητούσαν την παραλαβή των εν λόγω υποβρυχίων.

Η σύγκρουση, όπως όλα δείχνουν, θα έχει και συνέχεια καθώς από την Καλλιρρόης σημείωναν ότι η ΝΔ προκειμένου να βγάλει από το «κάδρο» των ευθυνών τους κυρίους Μεϊμαράκη και Σπηλιωτόπουλο αρνήθηκε τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών για όλο το ΚΥΣΕΑ του ΠΑΣΟΚ που αποφάσισε την προμήθεια των υποβρυχίων.

Στη ΝΔ, πάντως, τρίβουν τα χέρια τους από την εξέλιξη που είχε η συζήτηση στη βουλή, καθώς εκτιμούν ότι ο Γ. Καρατζαφέρης δέχθηκε ένα ακόμη πλήγμα στην πολιτική του αξιοπιστία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου