Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Μιχελάκης: Τελικά πότε είχαν δίκιο τα Καρατζαφεράκια; Όταν ρωτούσαν γιατί δεν παραλάμβανε η ΝΔ τα υποβρύχια ή τώρα που της χρεώνουν συμμετοχή σε μίζες

29 Απριλίου 2011


Φαίνεται –και επιβεβαιώνεται από τις διαρροές που έκανε ο ίδιος ο κ. Καρατζαφέρης- ότι περίμενε τις αποκαλύψεις Μεϊμαράκη και φρόντισε να μιλήσει πριν από αυτόν. Δεν άντεξε, όμως, την απάντηση. Δεν άντεχε τις αποκαλύψεις και τα ερωτήματα Μεϊμαράκη.

Ότι ο ίδιος τον επισκέφτηκε στο Πεντάγωνο και πίεζε για την παραλαβή των υποβρυχίων.



Ότι ο ίδιος έβαλε μετά να πιέζουν και οι βουλευτές του με ερωτήσεις στη Βουλή.

1η ερώτηση: 28 Οκτωβρίου 2008: Υποστηρίζουν ότι «επιβεβαιώθηκε από τους Γερμανούς [αλίμονο να μην την επιβεβαίωναν οι ίδιοι] η άριστη λειτουργία» των υποβρυχίων και ρωτούν γιατί οι αρμόδιοι «δεν έχουν προχωρήσει στην παραλαβή;»Απάντηση: «Τα υποβρύχια θα παραληφθούν μόνον εφόσον πιστοποιηθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου ότι ανταποκρίνονται πλήρως στις επιχειρησιακές απαιτήσεις».

2η ερώτηση: Για το ίδιο θέμα, μόλις δύο εβδομάδες μετά (3.11.2008)
Απάντηση η ίδια.

3η ερώτηση: 5 Μαΐου 2009. Γιατί καθυστερεί η προμήθεια τορπιλών για τα ίδια υποβρύχια;

Έμμεση πίεση για την παραλαβή των ίδιων υποβρυχίων.

Και ρωτούμε:

Γιατί τόση πρεμούρα από τον κ. Καρατζαφέρη, όχι γενικά για τους εξοπλισμούς, αλλά για τα συγκεκριμένα υποβρύχια;Γιατί πίεζε;

Πως είναι δυνατόν ο κ. Καρατζαφέρης όταν η ΝΔ ήταν κυβέρνηση να εγκαλούσε τους τότε υπουργούς γιατί δεν παραλάμβαναν τα υποβρύχια – επειδή δηλαδή αρνούνταν να συμπράξουν στο σκάνδαλο- και τώρα να έρχεται να κατηγορεί για δήθεν εμπλοκή στο σκάνδαλο;Και επιτέλους:

Ως που θα φτάσει ο λαϊκισμός τη μία προς το ένα και την άλλη προς το άλλο άκρο;

Και κάτι ακόμη:

Ο κ. Καρατζαφέρης βγήκε το πρωί στον ΑΝΤ1 και είπε ότι συμφωνεί με όσα είπε ο κ. Καμμένος. Λες και δεν ανήκει ο κ. Καμμένος στη ΝΔ.

Να του θυμίσουμε ότι ο κ. Καμμένος ήταν εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας και εξέφρασε τη θέση μας. Του θυμίζουμε, επίσης, ότι η θέση μας είναι:

Πρώτον: ότι η Νέα Δημοκρατία ζητά τη σύσταση Ειδικής Προκαταρκτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή έρευνας για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, αναφορικά με την περίοδο 1998-2002 και,

Δεύτερον: Για την περίοδο από το 2002 μέχρι και σήμερα, η Νέα Δημοκρατία προτείνει την εξέταση των γεγονότων της περιόδου αυτής από τη Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών προγραμμάτων και συμβάσεων της Βουλής και θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της, ανάλογα με το σχετικό πόρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου