Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Η Κυβέρνηση που ηττήθηκε… (και) από τις φήμες

20.04.2011ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ


Μια Κυβέρνηση που αισθάνεται την ανάγκη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, και να το κάνει… με τυμπανοκρουσίες, προκειμένου να ζητήσει την προστασία της ίδιας, της χώρας, των πολιτών και της οικονομίας, από φήμες που στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης, μεταδίδονται με μη διαχειρίσιμους ρυθμούς, επιβεβαιώνει ότι το πρόβλημά της είναι εξαιρετικά σοβαρό.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εξέδωσε ανακοίνωση, προκειμένου να διαψεύσει και πάλι τα σενάρια που κυκλοφορούν περί επικείμενης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Ζήτησε μάλιστα από την Εισαγγελία Αθηνών να διενεργήσει κατεπείγουσα έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες για τον αποστολέα e-mail, που προκάλεσε… μίνι κραχ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς προέβλεπε ότι το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, θα ανακοινωθεί η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Η έκταση της ανησυχίας, και η σύγχυση που προκλήθηκε, ήρθαν να επιβεβαιώσουν την εκτίμηση ότι η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου έχει χάσει πλέον την έξωθεν καλή μαρτυρία. Γνωρίζει μικρές ήττες, σε καθημερινή βάση, από τη συνωμοσία των φημών, οι οποίες μπορούν να ξεκινήσουν ανά πάσα στιγμή, και… κατά βούληση, ως προς το ποιος θα είναι εκείνος ο οποίος θα έχει τη σχετική έμπνευση.
Ζητώντας την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, η Κυβέρνηση καταφεύγει στο τελευταίο οχυρό άμυνας. Παραδεχόμενη ότι ο δικός της λόγος, δεν επαρκεί πλέον. Μια Δικαιοσύνη που, για να μην ξεχνιόμαστε, μέχρι και πριν από μερικές ημέρες, η Κυβέρνηση… καλούσε σε ακρόαση, στο πλαίσιο μιας δήθεν «υποτέλειας» της δικαστικής εξουσίας μπροστά στη νομοθετική, όπως αποκάλυπταν οι συμπεριφορές αλλά και τα επιχειρήματα των στελεχών της.

Πηγή:  Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου