Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Οι συνδικαλιστές σε ρόλο… υπουργών

 

20.04.2011ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Ποιος το περίμενε ότι η δικαίωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του πολιτικού ηγέτη που πέτυχε να βάλει τη χώρα σε ευρωπαϊκή τροχιά έχοντας απέναντί του το πιο σκληρό ΠΑΣΟΚ, θα έρθει μερικές δεκαετίες μετά και μάλιστα από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Θυμηθείτε τη φράση η «Αριστερά της Αριστεράς» όπως είχε χαρακτηρίσει τη δεκαετία το ’70 το νεόκοπο σοσιαλιστικό κίνημα του Ανδρέα Παπανδρέου, ώστε να εκτιμήσετε το βαθμό «απόγνωσης» του σημερινού πρωθυπουργού.
Ο Γιώργος Παπανδρέου προσπαθεί να αλλάξει, όπως αυτός πιστεύει και διατείνεται την Ελλάδα, λησμονώντας όμως ότι βασικός ανασταλτικός παράγοντας ήταν και παραμένει το κόμμα του. Διότι αυτό που δεν έχει ακόμα καταλάβει είναι ότι αυτό το ΠΑΣΟΚ που τον εξέλεξε στην ηγεσία του, γοητευμένο από το όνομά του, είναι η Ελλάδα που δημιούργησε ο πατέρας του. Είναι η νοοτροπία του συνδικαλιστή που είναι υπεράνω της κοινωνίας και όταν τον βολεύει η ίδια η κοινωνία.
Η περίπτωση των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, δηλαδή η ραχοκοκαλιά του ΠΑΣΟΚ, είναι χαρακτηριστική μιας νοοτροπίας που κυβέρνησε το τόπο ακόμα και όταν το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν στην κυβέρνηση. Διότι οι πραγματικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα δεν ήταν-όπως αποδεικνύεται- αυτές που ψήφιζε το εκλογικό σώμα, αλλά οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που φρόντιζαν όταν τέλειωναν τη δουλειά τους στα συνδικάτα να «μετακομίζουν» στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερος κόπος για να διαπιστώσετε την επιρροή των συντεχνιών στο ΠΑΣΟΚ, μόνο να μπείτε στο κόπο να διαβάσετε την προέλευση των μελών του ανώτατου καθοδηγητικού του οργάνου, την προέλευση πολλών εκ των βουλευτών του και μερικών υπουργών που σήμερα προσβεβλημένοι από το «σύνδρομο της γραβάτας» προσπαθούν να φαίνονται ότι είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που γνωρίσαμε όταν ξεβράκωναν τους αντιπάλους τους συνδικαλιστές ή όταν κατέβαζαν τους διακόπτες προκαλώντας χάος στη χώρα.
Αυτή την «Αριστερά της Αριστεράς» θα αντικρύσει σε λίγες ημέρες και η «κυβέρνηση της γραβάτας» του Γιώργου Παπανδρέου. Αυτό, το πραγματικό ΠΑΣΟΚ, θα βρει μπροστά της η κυβέρνηση και τότε όλοι θα κατανοήσουν για ποιους λόγους σήμερα η χώρα βρίσκεται σ’ αυτά τα χάλια. Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ θα μας θυμίσει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και κυρίως θα μας βάλει να σκεφθούμε γιατί και εξαιτίας ποιων φθάσαμε έως εδώ.

Πηγή:  Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου