Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Τη δημιουργία Λυκειακών τάξεων στην Άρνισσα

 συζήτησε η Υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Τζάκρη με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου
Η Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Θ. Τζάκρη σε συνάντηση που είχε με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου συζήτησε το ενδεχόμενο ίδρυσης Λυκειακών τάξεων στην Άρνισσα που θα λειτουργούν ως παράρτημα του Γυμνασίου.
Όπως επεσήμανε η κ. Τζάκρη στην αρμόδια υφυπουργό, η λειτουργία των Λυκειακών τάξεων θα επιλύσει το χρόνιο πρόβλημα των μαθητών της ευρύτερης περιοχής του πρώην Δήμου Βεγορίτιδας, διότι οι μαθητές του Γυμνασίου Άρνισσας φοιτούν στο 2ο ΓΕΛ Έδεσσας, αναγκαζόμενοι καθημερινά να μετακινούνται σε μια απόσταση 22 περίπου χιλιομέτρων, σε έναν ιδιαίτερα προβληματικό δρόμο και πολλές φορές με δύσκολές καιρικές συνθήκες. Ο χρόνος δε μετάβασης, τόσο από την Άρνισσα, όσο και από τα γύρω χωριά (Κ. Γραμματικό, Περαία, Ξανθώγεια, Άγιος Αθανάσιος, Ζέρβη, Παναγίτσα), πολλές φορές ξεπερνάει και την μια ώρα, παραβιάζοντας το αποδεκτό όριο των 45 λεπτών που θέτει η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας.
Επιπλέον, η μείωση του αριθμού των μαθητών του 2ου ΓΕΛ Έδεσσας θα συμβάλει στην εκτόνωση του οξύτατου κτιριακού προβλήματος.
Η κ. Χριστοφιλοπούλου υποσχέθηκε να μελετήσει το αίτημα της κ. Τζάκρη, το οποίο εξάλλου είναι και αίτημα των κατοίκων της περιοχής και να γνωστοποιήσει σύντομα τις αποφάσεις του υπουργείου.-

Πηγή: Pella News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου