Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Εφαρμογή της δράσης «Με το ποδήλατο εξερευνώ το βουνό» στον Αρχάγγελο Πέλλας

  «Με το ποδήλατο εξερευνώ το βουνό» στον Αρχάγγελο Πέλλας

 
 
womanbike Κατόπιν συνεργασίας της Υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κας Θεοδώρας Τζάκρη, με τον Υφυπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Χρήστο Αηδόνη, αρμόδιο για θέματα διατροφής και άθλησης , ανακοινώνεται ότι εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας «Δρόμοι Άθλησης, ποιότητα ζωής, το ποδήλατο στη ζωή μας» η δράση «με το ποδήλατο εξερευνώ το βουνό», που θα εφαρμοστεί πιλοτικά στον Αρχάγγελο της Πέλλας.
Βασικός στόχος της δράσης είναι η χρήση του ποδηλάτου ως μέσο άθλησης, αναψυχής και τουριστικής ξενάγησης. Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο του προγράμματος προσφέρεται ένας στόλος 100 ποδηλάτων δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους κατοίκους του ορεινού οικισμού, αλλά και στους επισκέπτες, να χρησιμοποιήσουν ένα ποδήλατο για λίγες ώρες, για την καθημερινή τους άσκηση, τη μετακίνησή τους, αλλά και την τουριστική ξενάγηση των επισκεπτών στις ορεινές διαδρομές της περιοχής. Η δράση γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Αλμωπίας, ο οποίος θα έχει και την ευθύνη της χρήσης των ποδηλάτων.
Με αφορμή την υλοποίηση της δράσης αυτής, η κα Τζάκρη δήλωσε: «Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία νέας αντίληψης, σχετικά με την χρήση του ποδηλάτου ως μέσο καθημερινής άθλησης και αναψυχής. Αναβαθμίζεται έτσι η ποιότητα ζωής των κατοίκων και δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες της περιοχής να ανακαλύψουν τις ομορφιές της»


Πηγή: Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου