Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Εργώδεις προσπάθειες στη Φουκουσίμα



   Η Εταιρεία Ηλεκτρικής Ενέργειας Τόκιο ανακοίνωσε ότι επαναλαμβάνει τις εργασίες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, στους αντιδραστήρες 1,2,3 και 4, στο κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, στην επαρχία Νταιίτσι, αφού επιβεβαίωσε ότι ο καπνός που αναδυόταν νωρίτερα από τις εγκαταστάσεις και οδήγησε στην προσωρινή παύση των εργασιών και στην απομάκρυνση του συνεργείου των εργατών, δεν ήταν παρά ατμός, που συνεχίζει την εκτόνωσή του εδώ και ημέρες.

    Ο Ιάπωνας υπουργός Εμπορίου δήλωσε πως είναι δύσκολο να πεί κανείς ότι, η εξέλιξη της κατάστασης γύρω από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, είναι προς ασφαλή κατεύθυνση.

    Την άποψη αυτή του κυβερνητικού στελέχους, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων του Κιότο και έρχεται σε αντίθεση με τις αχτίδες αισιοδοξίας που είχαν ανατείλει νωρίτερα, από τις δηλώσεις του διευθυντή της Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Γιουκίγια Αμάνο, ότι η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία θα ξεπεραστεί.

    Στο μεταξύ, ο αριθμός των νεκρών από το σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν πρόσφατα την Ιαπωνία ξεπέρασε τους 9.000, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται.

    Οι κυλιόμενες διακοπές ρεύματος που επηρεάζουν δέκα εκατομμύρια νοικοκυριά ξεκίνησαν και πάλι σήμερα στην Ιαπωνία μετά την τριήμερη διακοπή, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων και ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης.

    Η εταιρία ηλεκτροδότησης Tokyo Electric Power ανακοίνωσε ότι τα προβλήματα στην παροχή της ηλεκτροδότησης θα διαρκέσουν τρεις ώρες και 40 λεπτά στην κάθε περιοχή.

    Τα προβλήματα παραμένουν και στα προσωρινά καταλύματα.

    Στη Σεντάι, σεισμόπληκτοι που στεγάζονται προσωρινά σε σχολείο, δεν μπορούν να φάνε γιατί το φαγητό πρέπει να ζεσταθεί σε φούρνο μικροκυμάτων και δεν υπάρχει ρεύμα, ενώ περιμένουν ακόμα να προμηθευτούν ρουχισμό, είπαν τοπικοί αξιωματούχοι.

   Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου