Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Τι φοβάται ο Γιώργος

23.03.2011NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Ήταν από τις φορές που ο Γιώργος χρειάστηκε να γίνει και πάλι Παπανδρέου… Στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, τελευταία πριν από το Συμβούλιο Κορυφής της Παρασκευής, η κρισιμότητα του οποίου… πήρε αναβολή μέχρι τον Ιούνιο, ο Πρωθυπουργός αισθάνθηκε την ανάγκη να… σηκώσει από το μανίκι τους υπουργούς του.
Να τους δώσει να καταλάβουν ότι το ΠΑΣΟΚ και η Κυβέρνηση βιώνουν συνθήκες πολιτικά και κοινωνικά οριακές. Να τους θέσει προ των ευθυνών τους. Και να τους καταστήσει συμμέτοχους στο κοινό μέλλον. Που θα είναι… αυτό ακριβώς: Κοινό, είτε θετικά, είτε αρνητικά.
Έχοντας εδώ και μέρες λάβει τα μηνύματα μιας σκιώδους διστακτικότητας από την πλευρά των κυβερνητικών στελεχών να παραστούν σε δημόσιες εκδηλώσεις με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ο Γιώργος Παπανδρέου κατάλαβε ότι πρέπει να θέσει ο ίδιος πρώτος το θέμα, για να… αφήσουν οι υπόλοιποι τις ντροπές.
Και η φράση του, «δεν θα κλειστούμε σπίτι», ήχησε σαν καμπανάκι διαρκείας, στα αυτιά εκείνων των στελεχών της Κυβέρνησής του, που έχουν γνώση της ιδιοσυγκρασίας του Πρωθυπουργού, καθώς και του τρόπου με τον οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου αντιδρά στην πολιτική καθημερινότητα.
Στην πραγματικότητα, ο Πρωθυπουργός κατανόησε πρώτος τον κίνδυνο που υπάρχει στην τακτική… να κλειστούν οι υπουργοί και τα στελέχη στο καβούκι τους, και να στέλνουν στην κοινωνία, αλλά και τους… δανειστές, το μήνυμα ότι φοβούνται να έλθουν σε επαφή με τους πολίτες.
Σε μια τέτοια περίπτωση, οι επικοινωνιολόγοι του Μεγάρου Μαξίμου… βάζουν την υπογραφή τους ότι θα έλθει και το τέλος για τη σημερινή Κυβέρνηση. Και ο χρόνος που θα απομένει μέχρι τις επόμενες εκλογές, θα χρησιμεύει απλώς για να εμπεδώνεται αυτή η αρνητική πραγματικότητα. Γι’ αυτό και ο Γιώργος μίλησε, πριν να είναι πλέον αργά…

Πηγή: Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου