Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ο Παπουτσής ξεκίνησε αντάρτικο

Διατηρεί  τις πιθανότητες να γίνει Αρχηγός  στο ΠΑΣΟΚ

24.03.2011ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Δεν ήταν καλό το κλίμα για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο. Αυτή τη φορά όμως, μάλλον ευθύνεται ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών που, για να μην ξεχνιόμαστε, έχει ζητήσει από τον Γιώργο Παπανδρέου την κάλυψη όλων, αντί να εξελιχτεί στην «Ιφιγένεια» που θα θυσιαστεί, προκειμένου να ξαναβρεί η Κυβέρνηση τον βηματισμό της.
Αιτία ήταν φυσικά το… άγχος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου να δοθούν νέες οικονομικές ενισχύσεις, υπό τη μορφή εγγυήσεων, στις τράπεζες. Απευθυνόμενος σε ένα πολιτικό ακροατήριο κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ που, ως υπουργοί, αισθάνονται πλέον να έχουν πρόβλημα στον αυτοπροσδιορισμό τους έναντι της κοινωνικής βάσης του Κινήματος, άγγιξε ευαίσθητες χορδές. Και οι αντιδράσεις ήταν αναμενόμενες.
Έχει μάλιστα τη σημασία του το γεγονός ότι εκείνος που ύψωσε πιο ψηλά από τους άλλους τον τόνο της φωνής του, και το λάβαρο της αντίστασης, ήταν ο Χρήστος Παπουτσής. «Δεν μπορεί να κάνουν οι τράπεζες περιουσίες», ήταν το πιο χαρακτηριστικό σημείο της παρέμβασής του. Και οι περισσότεροι συμφώνησαν μαζί του.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη προφανέστατα αγκομαχά στο πόστο του, μέλος μιας Κυβέρνησης που έχει απομακρυνθεί από τις ιδεολογικές παρακαταθήκες του ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Από πρόεδρος της ΕΦΕΕ, που κρατούσε τη ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου, έφτασε να υποστηρίζει σθεναρά την ανέγερση φράχτη στα σύνορα, για να αποκλειστεί η είσοδος παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα.
Όλα αυτά, είναι λογικό να έχουν επιδράσεις στην πολιτική ψυχολογία του Χρήστου Παπουτσή. Ενός στελέχους που έχει τις φιλοδοξίες του για το ΠΑΣΟΚ μετά τον Γιώργο Παπανδρέου. Και… με το αντάρτικο τις διατηρεί.

Πηγή:  Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου