Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Ύποπτες και ερευνώνται 9.371 συντάξεις λόγω θανάτου του Δημοσίου



Ύποπτες και ερευνώνται  9.371 συντάξεις λόγω θανάτου του Δημοσίου, Παρατείνεται για ένα εξάμηνο η καταβολή των συντάξεων αναπηρίας

κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Από διασταυρώσεις των μητρώων του υπουργείου Εσωτερικών με το μητρώο του Ταμείου Δημοσίου 9.371 συντάξεις λόγω θανάτου (χήροι/χήρες, άγαμες θυγατέρες, ανήλικα τέκνα) θεωρούνται ύποπτες και τα σχετικά στοιχεία παραδόθηκαν ήδη προς διερεύνηση ήδη στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να γίνουν άμεσα έλεγχοι  και αν χρειαστεί να ληφθούν νομικές ενέργειες.
Τα στοιχεία που προέκυψαν από τις διασταυρώσεις  παρουσιάσθηκαν σε  σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας και στην οποία συμμετείχαν, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, Χρήστος Χάλαρης, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του υπουργείου Εσωτερικών, Στρατής Μαραγκός και ο γενικός διευθυντής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Χρήστος Ντούσκας.

Οι υπό έλεγχο συντάξεις αντιστοιχούν στο 8% του συνόλου των συντάξεων λόγω θανάτου που χορηγεί το Δημόσιο. 

Παράλληλα αντίστοιχες  διασταυρώσεις πραγματοποιούνται σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία.
Παρατείνεται για ένα εξάμηνο η καταβολή των συντάξεων αναπηρίας
Εν τω μεταξύ παρατείνεται για ένα εξάμηνο η καταβολή των συντάξεων αναπηρίας των οποίων το σχετικό συνταξιοδοτικό δικαίωμα έληξε ή πρόκειται να λήξει έως τις 31/10/2013. 

Η παράταση αφορά συνταξιούχους για τους οποίους εκκρεμεί εξέτασή τους από τις υγειονομικές επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), ενώ κατά το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν λάβει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ, η καταβολή των συντάξεων θα είναι μηνιαία, ενώ για την παράταση δεν απαιτείται καμιά ενέργεια από μέρους των συνταξιούχων. 

Η πρώτη καταβολή θα αφορά το χρονικό διάστημα από 1/5/2013-30/6/2013 για τις εκκρεμείς περιπτώσεις και θα γίνει στις 30/5/2013.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου