Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ι. Τζαμτζής: Μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών στο 62ο έτος και της αγρότισσας στο 60ο έτος



Την μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης του αγρότη και της αγρότισσας ζητούν 22 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή με ερώτηση που κατέθεσαν στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. Βρούτση Ιωάννη. Με επικεφαλή τον κ. Τζαμτζή, οι 22 Βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό α) την υλοποίηση της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού για τη μείωση του ορίου συνταξιοδότησης των αγροτών από το 65ο στο 62ο έτος με 40 χρόνια ασφάλισης, β) ζητούν και προτείνουν την μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης της αγρότισσας στο 60ο έτος με 37 χρόνια ασφάλισης. Για το θέμα ο κ. Τζαμτζής δήλωσε στον ΑγροΤύπο:
«Από την στιγμή που ο ΟΓΑ είναι πλέον επίσημα κύριος φορέας ασφάλισης των αγροτών και εφόσον οι αγρότισσες πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους πιστεύω ότι θα πρέπει να τηρηθεί ότι ισχύει και με τις υπόλοιπες εργαζόμενες. Πρέπει και η Ελληνίδα αγρότισσα που κάνει μια πολύ δύσκολη δουλειά να βγαίνει στα 60 στην σύνταξη όπως και άλλες γυναίκες».
Και πρόσθεσε: «επίσης θεωρώ ότι το επάγγελμα του αγρότη θα πρέπει να χαρακτηριστεί βαριά και ανθυγιεινή. Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο επάγγελμα και επίσης είναι ανθυγιεινή διότι ο αγρότης έχει να κάνει με λιπάσματα και φυτοφάρμακα. Όλα αυτά οι Πολιτεία πρέπει να τα αναγνωρίσει και να τα θεσμοθετήσει για τον αγρότη. Τα ψέματα τελείωσαν. Δεν μπορεί να μιλήσει πλέον κανείς για χαρισματικές συντάξεις, ούτε για τίποτα άλλο».

Οι 22 Βουλευτές στην ερώτηση τους αναφέρουν τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,
Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ανακοίνωσε μέσα στην Βουλή την μείωση του ορίου συνταξιοδότησης των Αγροτών από το 65ο έτος στο 62ο, με 40 χρόνια ασφάλισης στον ΟΓΑ.
Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού χαροποίηση τους αγρότες μας, γιατί αίρεται η αδικία απέναντί τους.
Οι αγρότες μας που παλεύουν με την γη, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, σε βαριές και ανθυγιεινές (ράντισμα, λιπάνσεις κλπ) δικαιώνονται από την εξαγγελία του Πρωθυπουργού.
Κύριε Υπουργέ,
Η Αγρότισσα όμως είναι σήμερα η μόνη εργαζόμενη γυναίκα η οποία συνταξιοδοτείται στο 62ο έτος με 40 χρόνια ασφάλισης και στο 67ο έτος, εάν δεν έχει 40 χρόνια ασφάλισης.
Πρέπει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης της αγρότισσας, να μειωθεί από το 62ο έτος της ηλικίας της στο 60ο έτος με 37 τουλάχιστον χρόνια ασφάλισης.
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ
α) Τι προτίθεσθε να πράξετε και πότε, σχετικά με την υλοποίηση της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού, για μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών από το 65ο έτος της ηλικίας τους στο 62ο έτος;
β) Τι προτίθεσθε να πράξετε, σχετικά με την μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης της αγρότισσας στο 60ο έτος της ηλικίας της με 37 χρόνια ασφάλισης;»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου