Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΤΑΙΠΕΔ: 18 φορές τα κέρδη το τίμημα της αγοράς του 33% του ΟΠΑΠ



ΤΑΙΠΕΔ: 18 φορές τα κέρδη το τίμημα της αγοράς του 33% του ΟΠΑΠ
"Πραγματοποιώντας τις αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων, το ΤΑΙΠΕΔ διεξήγαγε για τον ΟΠΑΠ έναν καθ' όλα υποδειγματικό διεθνή διαγωνισμό με απόλυτη διαφάνεια και συνέπεια. Η κοινοπραξία EMMA DELTA, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ, κατέθεσε σήμερα βελτιωμένο, κατά 30 εκ. € (καταβλητέο σε δόσεις), τίμημα για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ, διαμορφώνοντας έτσι την προσφορά της στα 652 εκ. €." αναφέρει η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ για τον ΟΠΑΠ.

"Το συνολικό τίμημα ανέρχεται σε 712 εκ. € και αποτελείται από τα 652 εκ. € πλέον τα μερίσματα της χρήσης του 2012, ύψους 60 εκ. €, που θα εισπραχθούν από το Ελληνικό Δημόσιο. Το τίμημα αυτό, αντιστοιχεί σε 18,6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη της χρήσης του 2013.
Τονίζεται ότι εάν δεν ιδιωτικοποιείτο ο ΟΠΑΠ, το Δημόσιο θα εισέπραττε μέρισμα (για τη χρήση του 2013) ύψους μόνο 13 εκ. €, ενώ για τη δεκαετία θα εισέπραττε μόλις 360 εκ. €, δηλαδή το 50% περίπου του ποσού που εισπράττει με την αποκρατικοποίηση", σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Το ΤΑΙΠΕΔ υπενθυμίζει ότι από το 2013 και μετά, το κράτος επέβαλε συμπληρωματική φορολογία 30% επί των μικτών κερδών, που εκτιμάται ότι θα του αποφέρει έσοδα ύψους 6,3 δις. € στην δεκαετία (μειώνοντας κατά το ίδιο ποσό και την κερδοφορία του ΟΠΑΠ).
"Στην εξαιρετικά δύσκολη για τη χώρα οικονομική συγκυρία, το ΤΑΙΠΕΔ κατάφερε να προσελκύσει μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον και να επιτύχει υψηλό προσφερόμενο τίμημα. Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί άμεσα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, η δε σύμβαση πώλησης μετοχών θα υπογραφεί μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.
Το ΤΑΙΠΕΔ είναι αποφασισμένο να συνεχίσει και να εντείνει τις προσπάθειές του, που θα φέρουν ανάπτυξη και ευημερία στον τόπο, απορροφώντας δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους", καταλήγει η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου