Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Νέα έκκληση του Δάνη Τζαμτζή προς τον ΕΛΓΑ - «Έχουν αδειάσει τα δέντρα»



«Εκ νέου παρέμβαση του Βουλευτή Ιορδάνη Τζαμτζή στον ΕΛΓΑ»

Παρέμβαση στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Έξαρχο Βασίλη έκανε για άλλη μία φορά σήμερα, 29 Απριλίου, ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής σχετικά με το πολύ μεγάλο πρόβλημα καρπόπτωσης που παρουσιάζεται στο Νομό Πέλλας.

Ο κ. Τζαμτζής επεσήμανε για άλλη μία φορά στον κ. Έξαρχο ότι ο καρπός, ιδιαίτερα στα ροδάκινα, επιτραπέζια, συμπύρηνα και νεκταρίνια αλλά και σε άλλες καλλιέργειες όπως αχλάδια και μήλα, «χάνεται» από τα δέντρα και ενώ είχε ξεκινήσει να μεγαλώνει, πέφτει.

Ο Βουλευτής υπογράμμισε στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ ότι έχουν αδειάσει τα δέντρα, ζητώντας από τον κ. Έξαρχο να δοθεί η δυνατότητα να γίνουν δηλώσεις ζημιών από τους αγρότες δικαιολογώντας την ενέργεια αυτή και λέγοντας ότι «η ζημία που προήλθε από τον παγετό δημιούργησε πρόβλημα στον στήμονα, δημιούργησε πρόβλημα στην ανάπτυξη του καρπού, αλλά αυτό δεν ήταν εμφανές λόγω βροχοπτώσεων και χαμηλών θερμοκρασιών. Μόλις αναπτύχθηκε λίγο ο καρπός και ανέβηκαν οι θερμοκρασίες και υπήρξε ηλιοφάνεια το πρόβλημα φάνηκε καθαρά και ο καρπός πέφτει».   

Επίσης, ο κ. Τζαμτζής τόνισε στον κ. Έξαρχο ότι οι παραγωγοί του Νομού Πέλλας είναι ξεσηκωμένοι διότι, αφενός θα κάνουν όλα τα έξοδα που απαιτούνται στις καλλιέργειες, αφετέρου δεν θα πάρουν παραγωγή γιατί ο καρπός πέφτει και θα υπάρξει οξύτατο πρόβλημα επιβίωσης των αγροτών.   

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Έξαρχος απαντώντας στον κ. Τζαμτζή τόνισε ότι ο ΕΛΓΑ αναγνωρίζει ότι υπάρχει έντονο το φαινόμενο της καρπόπτωσης και το παρακολουθούν. 

Μάλιστα, για τον λόγο αυτό ο κ. Έξαρχος θα στείλει για άλλη μία φορά την Διευθύντρια του ΕΛΓΑ κα. Σούλιου στο Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Βέροιας ώστε να συγκεντρώσει όσο το δυνατό περισσότερα στοιχεία ο ΕΛΓΑ για να καταλήξει στις δικές του αποφάσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου