Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Μεγάλη δημοσκόπηση Newsit: Ο Λοβέρδος "κουρεύει" το ΠΑΣΟΚ και ο Αλαβάνος στερεί την πρωτιά από τον ΣΥΡΙΖΑ



Μέγεθος κειμένου

- Σαφής υπεροχή Σαμαρά έναντι Τσίπρα σε πρωθυπουργική αξιοπιστία
- Χαμηλή αίσθηση προσδοκίας για κάτι καλύτερο από τον ΣΥΡΙΖΑ
- Προβάδισμα (μικρό αλλά σταθερό) για τη ΝΔ
- Ποιά είναι τα ποσοστά Λοβέρδου και Αλαβάνου με τα νεα τους κόμματα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της νεας δημοσκόπησης της Alco για το Newsit. Κυρίως γιατί δείχνουν ότι το εκλογικό σώμα επιμένει στην παράταση της ρευστότητας στο πολιτικό σκηνικό, ο κ. Τσίπρας δείχνει να μην έχει πείσει άλλους εκτός από τους ψηφοφόρους του κόμματός του και σε τελική ανάλυση, την κυβέρνηση και τον κ. Σαμαρά να εμφανίζονται ως ευνοημένοι.

Η δημοσκόπηση της Alco για το Newsit, έγινε από τις 23 έως τις 26 Απριλίου. Μια περίοδο δηλαδή που και εσωκυβερνητικά προβλήματα υπήρχαν και ο ανασχηματισμός συζητιόταν και συζητείται ακόμα και το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό στην κυβέρνηση.

Παρόλα αυτά στο ερώτημα ποιόν εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς νικάει κατά κράτος τον Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τα λοιπά, ένα εντυπωσιακό στοιχείο της δημοσκόπησης είναι ότι το νεοπαγές κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου (ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ) συγκεντρώνει 2% που δειχνει αιμορραγία και καταποντισμό του ΠΑΣΟΚ, και ο σχηματισμός του Αλέκου Αλαβάνου (ΣΧΕΔΙΟ Β) ο οποίος χωρίς να έχει καν υποδομή ως κόμμα συγκεντρώνει 1,4%. Αυτό σίγουρα δημιουργεί προβληματισμό στην Κουμουνδούρου η οποία ούτως ή άλλως έχει και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρικτές της επιστροφής στην δραχμή.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ακολουθούν μια πτωτική πορεία και η Χρυσή Αυγή φαίνεται να έχει πιάσει "ταβάνι".

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ
ΝΔ 20,5%
ΣΥΡΙΖΑ 19,9%
ΠΑΣΟΚ 5,5%
ΑΝ.ΕΛ. 5%
ΧΡ.ΑΥΓΗ 9,3%
ΔΗΜΑΡ 3,7%
ΚΚΕ 4,9%
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2%
ΣΧΕΔΙΟ Β 1,4%
ΑΛΛΟ 5,2%
ΛΕΥΚΟ 3,9%
ΑΠΟΧΗ 8,1%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 10,6%





ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ (ΣΤΑ ΕΓΚΥΡΑ)
ΝΔ 23,3%
ΣΥΡΙΖΑ 22,6%
ΠΑΣΟΚ 6,3%
ΑΝ.ΕΛ. 5,7%
ΧΡ.ΑΥΓΗ 10,6%
ΔΗΜΑΡ 4,2%
ΚΚΕ 5,6%
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2,4%
ΣΧΕΔΙΟ Β 1,7%
ΑΛΛΟ 5,9%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 11,7%






Αν έβαζε κάποιος τίτλο με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα, τουλάχιστον για τα 2 μεγάλα κόμματα, θα ήταν "πάγωσε ο χρόνος". Η ρευστότητα που επικρατεί τόσο στην οικονομία, όσο και στο πολιτικό σκηνικό, αποτυπώνεται ξεκάθαρα στις απαντήσεις των ερωτηθέντων. Η ΝΔ, παρά την φθορά που έχει υποστεί φαίνεται να αντέχει, παραμένοντας σχεδόν στα ίδια, ο ΣΥΡΙΖΑ για ακόμα μια φορά αδυνατεί να καρπωθεί την φθορά αυτή. Παγωμένα είναι και τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής η οποία δεν εμφανίζει περαιτέρω δυναμική.

Αξίζει να σταθεί πάντως κανείς στα δυο νεα κόμματα που μετρούν λίγς εβδομάδες ζωής. Τόσο το κόμμα Λοβέρδου, όσο και το κόμμα Αλαβάνου κάνουν δυναμική είσοδο αφού στερούν από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ δυναμικά στοχεία.

Τι σημαίνει αυτό; Ο Ανδρέας Λοβέρδος και η "ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ" κουρεύουν την δύναμη που είχε απομείνει στο ΠΑΣΟΚ και παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε ένα το συνέδριο του κόμματος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ευαγγελίζεται την ανανέωση και την αλλαγή, αυτό δεν το εισπράττει.
Ο Αλέκος Αλαβάνος από την άλλη, με το ΣΧΕΔΙΟ Β, καταφέρνει να στερήσει από τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ την πρωτιά...

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση κινείται στην σωστή ή στην λάθος κατεύθυνση για έξοδο από την κρίση 
ΛΑΘΟΣ 62%
ΣΩΣΤΗ 29%
ΔΞ/ΔΑ 9%

Στο ερώτημα πως θα ήταν τα πράγματα αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ 
ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ 51%
ΚΑΛΥΤΕΡΑ 17%
ΔΞ/ΔΑ         32%

Με βάση την απάντηση στο ερώτημα αυτό, το επιτελείο της Κουμουνδούρου ίσως θα έπρεπε να προβληματισθεί, αφού δείχνει να μην έχει καταφέρει να αποκτήσει την δυναμική εξουσίας που θα έπρεπε με βάση την πολιτική κατάσταση αλλά και τις τωρινές οικονομικές συνθήκες.

Στο ερώτημα ποιόν από τους Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ 35%
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ      21%
ΚΑΝΕΝΑΣ                   44%



Εδώ είναι που ο Αντώνης Σαμαράς νικάει κατά κράτος τον Αλέξη Τσίπρα. Η απάντηση του εκλογικού σώματος είναι ξεκάθαρη. Ο νυν πρωθυπουργός, έχει μεγάλη διαφορά από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι με βάση την καταλληλότητα αλλά με βάση την αξιοπιστία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου