Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ποιοι βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λένε «όχι» στο νέο μνημόνιο



Στους 23 έχουν φτάσει οι βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων που δεν θα ψηφίσουν απόψε στη Βουλή τη νέα δανειακή σύμβαση
Picture 0 for Ποιοι βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λένε «όχι» στο νέο μνημόνιο
Με αντιδράσεις και αρκετά «όχι», παρότι Σαμαράς και Παπανδρέου έθεσαν θέμα κομματικής πειθαρχίας, ολοκληρώθηκαν χθες οι συνεδριάσεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, εν όψει της κρίσιμης αποψινής ψηφοφορίας, κατά την οποία οι βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν το PSI, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση.
Συγκεκριμένα, με δύο επιπλέον απώλειες και δέκα «όχι» βρέθηκε το ΠΑΣΟΚ, καθώς δύο ακόμα παραιτήσεις των βουλευτών Πέμης Ζούνη(Α' Αθήνας) και Δημήτρη Βαρβαρίγου (Ζακύνθου), ήρθαν να προστεθούν σε εκείνη του βουλευτή Άρτας, Παύλου Στασινού.
 
Την πρόθεσή τους να μην ψηφίσουν το νέο μνημόνιο εξέφρασαν οι βουλευτές του κόμματος Χρήστος Μαγκούφης (Τρικάλων), Ιωάννης Μιχελογιαννάκης (Ηρακλείου), Τσετίν Μάντατζη (Ξάνθης), Οδυσσέας Βουδούρης (Μεσσηνίας), Δ. Δημητρουλόπουλος (Ηλείας), Χρύσα Αράπογλου (Β' Θεσσαλονίκης), Λ. Κατσέλη (Β' Αθήνας), Β. Παπανδρέου (Β' Αθήνας), καθώς και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (Β' Αθήνας, τέως αναπληρώτρια ΥΠΕΞ). Το μνημόνιο θα καταψηφίσει και η Άννα Βαγενά, η οποία ορκίστηκε σήμερα βουλευτής αντικαθιστώντας την Πέμη Ζούνη.
 
Ερωτηματικά υπάρχουν για τη στάση που θα κρατήσουν δύο κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο Χάρης Καστανίδης και ο Χρήστος Παπουτσής.
 
Παρόμοιες συνθήκες επικρατούν και στο στρατόπεδο της ΝΔ, με 13 βουλευτές του κόμματος να δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν τα νέα μέτρα, παρά το ξεκάθαρο μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος κάλεσε τους βουλευτές του να υπερψηφίσουν το νέο μνημόνιο, ζητώντας να τον εμπιστευτούν.
 
Ειδικότερα την πρόθεσή τους να μην ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση εξέφρασαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Κώστας Μαρκόπουλος(βουλευτής Ευβοίας), ο τομεάρχης εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης (Λάρισας), ο τομεάρχης Αμυνας κ. Μαργαρίτης Τζίμας (Δράμας), οι βουλευτές κ.κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα (Σερρών), Παναγιώτης Μελάς (Α' Πειραιώς), Σπύρος Γαληνός (Λέσβου), Δημήτρης Σταμάτης (Αιτωλοακαρνανίας), Κώστας Παπασιώζος (Άρτας), Γιώργος Βαγιωνάς (Χαλκιδικής), Ζήσης Τζηκαλάγιας (Καστοριάς), Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος (Έβρου), Γιώργος Βλάχος (Αττικής) και Μιχάλης Παπαδόπουλος (Κοζάνης).
 
Πριν από λίγο την παραίτησή του ανακοίνωσε ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, Νίκος Λέγκας, ενώ οι κ.κ. Κώστας Τζαβάρας, Κώστας Γκιουλέκας και Κώστας Μουσουρούλης άφησαν ανοιχτό το τι θα ψηφίσoυν.
 
Επιπλέον, «όχι» στο νέο μνημόνιο θα πουν η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος, καθώς και οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, με εξαίρεση τους Μάκη Βορίδη και Άδωνη Γεωργιάδη. 
 
Τη νέα δανειακή σύμβαση πρόκειται να καταψηφίσουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατά έχει ταχθεί και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, καθώς και όσοι βουλευτές αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάζονται με τη ΔΗΜΑΡ.
 
Επίσης, τα νέα μέτρα θα καταψηφίσουν και οι  ανεξάρτητοι βουλευτές Σοφία Σακοράφα, Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου.
 
Αντίθετα, «ναι» στη νέα δανειακή σύμβαση θα πουν η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη και οι βουλευτές του κόμματος της.
 
Υπολογίζεται ότι, παρά τις διαρροές, το νέο μνημόνιο θα περάσει από την ελληνική Βουλή με τουλάχιστον 200 ψήφους. 
 
Σημειώνεται ότι στις 2 το μεσημέρι άρχισε η συζήτηση στην Ολομέλεια για το μνημόνιο και το PSI και ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία.


Voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου