Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΡΜΟΣΤΕΣ... ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 63ΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ KAI ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΤΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ!



Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
(οικονομικός συντάκτης)
Αγαπητό Fimotro,
Δεν φτάνει η πολιτική ένταση των ημερών... ή διοίκηση της ΕΡΤ βρήκε την κρίσιμη ώρα της πολιτικής αναστάτωσης να ανακοινώσει την πρόσληψη 63ων συμβασιούχων δημοσιογράφων στην ΕΡΤ ! Μία ώρα που σίγουρα βολεύει αφού για τις προσλήψεις...
δεν ακολουθήθηκε καμία διαδικασία αφού αρκούσε η απόφαση μόνον της διοίκησης και των "επιτροπών του τομέα ενημέρωσης"...
'Ετσι θα συρθούν στο βωμό της ανεργίας... άλλοι περίπου 100 συνάδελφοι -χώρια οι περσινοί- και θα υποστούν και αυτοί το "σύστημα εξόδου της ΕΡΤ" των "επιτροπών αξιολόγησης" που για πρώτη φορά εφαρμόστηκε στην ΕΡΤ με μεγάλη επιτυχία στις απολύσεις, όπου ούτε στην Ουγκάντα δεν υπάρχει εργασιακά παρόμοιο !
Τι γίνεται όμως τώρα για τους άδικα απολυθέντες της ΕΡΤ ;
Καταρχάς αναμένεται να αντιδράσει... η ΕΣΗΕΑ αφού το μητρώο ανέργων της απαριθμεί τριψήφιο νούμερο πια (περί τους 600 μαθαίνω ανέργους) και θα ζητηθεί ή παραμονή όλων των συμβασιούχων δημοσιογράφων στην ΕΡΤ καθώς και ή επαναφορά όσων "κόπηκαν" κατά την προηγούμενη "σικέ" διαδικασία και είχαν πολλά χρόνια στην ΕΡΤ .
Θα πρέπει όμως αμέσως (προσοχή έχουν τρίμηνη προθεσμία) να κατατεθεί στα δικαστήρια... από τους ενδιαφερόμενους που αποκλείστηκαν αίτηση "προσωρινής δικαστικής διαταγής" έτσι ώστε να δοθεί αμέσως λύση στο θέμα και εννοείται να κατατεθεί και η σχετική ένσταση στην ΕΡΤ.
Πάντως η Ν.Δ. αναμένεται να καταθέσει σχετική επερώτηση στη Βουλή για τις "ανάρμοστες" προσλήψεις στην ΕΡΤ μέσω του τομεάρχη της Σίμου Κεδίκογλου για την "διαδικασία" που ακολουθήθηκε κάνοντας λόγο για προσλήψεις κάτω από το τραπέζι προεκλογικού χαρακτήρα. !
Ο κύριος Καψής τι λέει;
Με κάποιους που συν έτρωγε πρόσφατα εκεί από τον ΔΟΛ και είναι μέσα στην λίστα προσλήψεων...τι απαντά ; ε... λοιπών να μην σφυρίζουμε αδιάφορα ότι δεν συμμετέχει ο υπουργός δηλαδή γιατί έρχονται και χειρότερα...

Πάντως οι καιροί επιβάλλουν... πιο "έντιμες διαδικασίες προσλήψεων" στην ΕΡΤ και μέσα από διαδικασίες αξιοκρατικών κριτηρίων και όχι παρωχημένες επιλογές ενός πελατειακού ξεπερασμένου συστήματος και επιτροπών διαφορετικά ή ίδια η κοινωνία θα καταδικάσει τέτοιου είδους συμπεριφορές !
Δε συμφωνείται αγαπητοί συνάδελφοι της ΕΡΤ ότι δε γίνονται έτσι "απολύσεις δημοσιογράφων" και σε τέτοια περίοδο πολιτικής αναστάτωσης γιατί εκτίθεστε ανεπανόρθωτα ; Τα ξαναλέμε !


Fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου