Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ο Σταρκ υποψιάζεται “παιχνίδι” με την αναδιάρθρωση

18.05.2011ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Σε αντίθεση με την απογοητευτική για το μέλλον του τόπου βεβαιότητα, που εξέφρασε χθες ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, περί του μη αναστρέψιμου της προοπτικής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, έστω και με ήπιο τρόπο, ο Γιούργκεν Σταρκ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και άνθρωπος της αγοράς, διατύπωσε την πεποίθησή του ότι το ελληνικό χρέος είναι, υπό προϋποθέσεις, βιώσιμο.
«Αν το οικονομικό πρόγραμμα που βρίσκεται στο τραπέζι εφαρμοστεί σημείο προς σημείο, τότε μπορούμε να πούμε ότι το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο. Η Ελλάδα δεν έχει άλλη οδό να ακολουθήσει, παρά μονάχα να προωθήσει τη δημοσιονομική προσαρμογή. Μια αναδιάρθρωση θα αποτελούσε συνταγή καταστροφής, που θα άφηνε όλες τις ελληνικές τράπεζες στον αέρα. Είναι ψευδαίσθηση να πιστεύει κανείς ότι μια αναδιάρθρωση, μια υποτίμηση της αξίας των ομολόγων, ή οτιδήποτε άλλο, θα μπορούσε να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίλυση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας», ήταν τα λόγια του Γιούργκεν Σταρκ.
Το ακόμη πιο ενδιαφέρον σημείο της δημόσιας παρέμβασης του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ ωστόσο, έχει να κάνει με τις υποψίες που εξέφρασε, αναφορικά με τον ρόλο αναλυτών, επενδυτών και γκουρού του Σίτι του Λονδίνου, καθώς και της Wall Street, στη φημολογία περί αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας.

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου