Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Δηλώσεις Θ. Πάγκαλου για Όλι Ρεν και νέα μέτρα






 Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Τη διαφωνία του με τους όρους της πολιτικής συναίνεσης που θέτει ο Όλι Ρεν εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Είναι λάθος ο Όλι Ρεν να λέει πως, όταν υπάρχει συναίνεση, λειτουργεί καλύτερα η δημοκρατία» δήλωσε και τόνισε ότι, όπως παρουσιάζεται από τα μέσα ενημέρωσης, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος με τις δηλώσεις του προσθέτει πολιτικούς όρους στη διαχειριστική θέση ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ελληνικό κράτος, κάτι που δεν είναι ορθό και δυσχεραίνει τα πράγματα.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι, όπως είναι φυσικό, σε μια τέτοια περίπτωση, «εάν μου βάλεις πολιτικούς όρους, θα πούμε μάζεψε τα χέρια σου».

Απέκλεισε το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο, υπογραμμίζοντας πως οι υπάλληλοι θα αξιολογούνται από το Α.Σ.Ε.Π., για να γίνουν μόνιμοι.

Ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι η κυβέρνηση κατέφυγε στο μνημόνιο, για να αποφευχθεί η χρεοκοπία, ενώ, σε ό,τι αφορά στην καταβολή της πέμπτης δόσης, είπε πως, αν δεν τηρήσουμε το μνημόνιο, διασφαλισμένο δεν είναι τίποτα.

Τέλος, αναγνώρισε ότι δεν επιτεύχθηκε ο στόχος των εσόδων και συγκεκριμένα η αύξησή τους, κάτι που σημαίνει πως δεν είναι αρκετή η δράση της κυβέρνησης κατά της φοροδιαφυγής, ενώ για τις αποκρατικοποιήσεις επεσήμανε πως με τον τρόπο αυτό ορισμένες λειτουργίες του κράτους μπορεί να γίνουν φθηνότερες για τον Έλληνα πολίτη.

Πηγή:  Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου