Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ο κόσμος χάνεται, αλλά ο Γιώργος βλέπει …”αχτίδες φωτός”

 

«Τίποτε δεν έγινε τυχαία». Αυτή η φράση που είπε ο πρωθυπουργός στο συνέδριο του Εconomist, κάνοντας την ανασκόπηση των τελευταίων 18 μηνών, αποτυπώνει την πραγματικότητα. Ότι έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την Ελλάδα και την οικονομία δεν έγινε τυχαία, έγινε με σχέδιο. Η καταστροφή της, η χρεοκοπία και η απαξίωση της χώρας έγινε με σχέδιο. Φανταστείτε δηλαδή να μην είχαν κάνει και προγραμματισμό.
Ο Γ. Παπανδρέου για ακόμη μια φορά προσπάθησε να μας κάνει να πιστέψουμε διαφορετικά από αυτά που βλέπουμε. Την ίδια στιγμή που οι σύμμαχοί του τον εγκαταλείπουν, ο Γιούνκερ μιλά για πρώτη φορά για αναδιάρθρωση, οι Ευρωπαίοι διώχνουν κακήν κακώς τον Παπακωνσταντίνου από τις Βρυξέλλες και του λένε «έλα μόλις αποφασίσεις τι θες να κάνεις», ο πρωθυπουργός βλέπει «αχτίδες φωτός», ότι η χώρα βγαίνει από την ύφεση.
Τι να πούμε εμείς. Ότι τα φώτα που βλέπει ο κ. Παπανδρέου, είναι όπως έχουμε ξαναγράψει, το τρένο που έρχεται στο τούνελ.
Ο κ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε ότι θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα και κυρίως η αποχώρηση από το Δημόσιο τομέα 150.000 υπαλλήλων. Με συνταξιοδοτήσεις, εθελούσιες εξόδους και φυσικά με απολύσεις που θα γίνουν μέσω… ΑΣΕΠ όπως προανήγγειλε και ο Γ. Ραγκούσης.
Για το έλλειμμα είπε ότι μειώθηκε 5 μονάδες αλλά ξέχασε να πει ότι πάλι στο 10% θα είναι φέτος. Μίλησε για μεταρρυθμίσεις αλλά έχει ξεχάσει να πει τι έγινε με το άνοιγμα των επαγγελμάτων (δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε).
Προανήγγειλε περικοπές σε επιδόματα και φοροαπαλλαγές καθώς και σε πωλήσεις εταιρειών όπως τα κρατικά πακέτα στον ΟΤΕ, στη ΔΕΗ, στον ΟΠΑΠ, στην ΕΥΔΑΠ και στα λιμάνια.
Απέρριψε το σενάριο της αναδιάρθρωσης όταν όλοι στην Ευρώπη είναι σίγουρο ότι θα γίνει και τέλος μίλησε για το μείζον θέμα των ημερών. Την εθνική συνεννόηση την οποία χαρακτήρισε και ως “εθνική αναγκαιότητα”. Εκείνη τη στιγμή, μάλιστα σταμάτησε να μιλά αγγλικά και μίλησε στα ελληνικά θέλοντας προφανώς να τον καταλάβουν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί. Ως γνωστόν όμως, τα ελληνικά δεν είναι το φόρτε του, οπότε μάλλον χαμένος πήγε ο κόπος του. Όπως υπογράμμισε: «οι εμπειρίες των τελευταίων ετών, η σκληρή πραγματικότητα των συνθηκών δεν επιτρέπουν ωραιοποιήσεις ή ελπίδες σε μαγικές συνταγές. Απαιτούν σοβαρή και υπεύθυνη στάση, επιμονή και αφοσίωση εκ μέρους όλων. Αυτό πρέπει να εκφραστεί και να μεταδοθεί από όλους: την κοινωνία, τους επιχειρηματίες, τους κοινωνικούς εταίρους και τους πολιτικούς ηγέτες».
Με τον τρόπο αυτό προανήγγειλε και σειρά επαφών με πολιτικούς αρχηγούς, επιχειρηματίες και κοινωνικούς εταίρους προκειμένου να τους πείσει να συναινέσουν.
Σε γενικές γραμμές επρόκειτο για μια ακόμη ομιλία κατά την οποία ενώ νομίζεις ότι λες πολλά στην ουσία δε λες τίποτε. Όχι κάτι ασυνήθιστο για τον κ. Παπανδρέου.
 
 
Πηγή:  ANTINEWS 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου