Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

El-Erian (PIMCO): Χωρίς τον Strauss-Kahn αυξάνονται οι πιθανότητες ελληνικής χρεοκοπίας

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011
Η πιθανότητα χρεοκοπίας ή αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους αυξάνεται έπειτα από τη σύλληψη του Dominique Strauss-Kahn, δηλώνει ο Mohamed El-Erian, διευθύνων σύμβουλος της PIMCO και ένας από τους φημολογούμενους υποψηφίους για τη θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ.
«Μην υποτιμάτε το πόσο σημαντικός ήταν ο Dominique Strauss-Kahn στο συντονισμό των δράσεων», είπε ο El-Erian μιλώντας στο Bloomberg. «Είναι η χειρότερη δυνατή στιγμή να χάσει κανείς το στρατηγό του. Το ΔΝΤ είναι απαραίτητο για να συντονίσει τη διαδικασία της παγκόσμιας ανάρρωσης».
«Ήταν αυτός που έπειθε τους πάντες να παίξουν από την ίδια παρτιτούρα. Χωρίς αυτόν, θα είναι πολύ πιο δύσκολο να συντονιστούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις», πρόσθεσε ο El-Erian.
Όπως είπε, το ΔΝΤ θα πρέπει να κοιτάξει τα προσόντα των υποψηφίων διαδόχων του και όχι τον τόπο καταγωγής του. Πάντως, ο ίδιος υποβάθμισε τη φημολογούμενη υποψηφιότητά του. «Είμαι πολύ χαρούμενος στην Καλιφόρνια», είπε, αναφερόμενος στον τόπο όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της PIMCO, της εταιρείας που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο fund ομολόγων στο κόσμο. «Έχω μία από τις καλύτερες δουλειές στον κόσμο».

Πηγή:  Isotimia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου