Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Στα σοβαρά κράτη τα στελέχη της ThyssenKrupp που παρανομούν τα βάζουν στην φυλακή - Στις μπανανίες;

Εκτύπωση E-mail
16-04-2011
ImageΣτην Ελλάδα παρανομούσαν επί μια δεκαετία τουλάχιστον και έφυγαν, όχι απλώς παίρνοντας τα κλοπιμαία, αλλά και μια σύμβαση-bonus για τις απάτες της θυγατρικής τους. Στα κράτη με σοβαρή διοίκηση, αυτές οι συμπεριφορές τιμωρούνται ανάλογα. Έτσι, στην Ιταλία, ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής θυγατρικής της γερμανικής χαλυβουργίας ThyssenKrupp, Χέραλντ Έσπενχαν, καταδικάστηκε από το δικαστήριο του Τορίνου σε ποινή κάθειρξης 16,5 ετών αφού κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση (!) στην υπόθεση της πυρκαγιάς η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή επτά εργαζομένων το 2007.Άλλα πέντε στελέχη της εταιρίας καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης άνω των 10 ετών -- τα τέσσερα σε ποινές κάθειρξης 13,5 ετών --, όπως είχε ζητήσει η εισαγγελία. Η ίδια η εταιρία, η οποία δικαζόταν ωσεί ηθικού προσώπου, καταδικάστηκε στην καταβολή προστίμου 1 εκατ. ευρώ καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι ευθυνόταν για την πυρκαγιά.
"Είμαστε εντελώς ανικανοποίητοι και θα εφεσιβάλουμε (την απόφαση). Αλλά δεν πιστεύω ότι θα αποσπάσουμε πολλά", δήλωσε ένας από τους συνηγόρους της υπεράσπισης μετά την ανάγνωση της απόφασης από την πρόεδρο του δικαστηρίου Μαρία Ιανιμπέλι.
Αντίθετα, την απόφαση καλωσόρισε ο δημόσιος κατήγορος Ραφαέλε Γκουαρινιέλο, ο οποίος σημείωσε πως "σημαίνει πολλά για την υγεία και την ασφάλεια των χώρων εργασίας".
Τα τέσσερα στελέχη της γερμανικής εταιρείας που καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 13,5 ετών είναι οι Μάρκο Πούτσι, Γκέραλντ Πρέγκνιτς, Τζιουζέπε Σαλέρνο και Κόσιμο Καφουέρι. Το πέμπτο, ο Ντανιέλε Μορόνι, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 10 μηνών.
Πέραν της επιβολής του προστίμου, το δικαστήριο αποφάσισε ότι η ιταλική θυγατρική της γερμανικής χαλυβουργίας δεν θα εισπράττει χρήματα από κρατικές συμβάσεις για χρονική περίοδο έξι μηνών. Ακόμη, της επιβλήθηκε να δημοσιεύσει ιδίοις εξόδοις την απόφαση στις μεγάλες ιταλικές εφημερίδες ενώ της απαγορεύθηκε να διαφημίζει τα προϊόντα της στη χώρα για έξι μήνες.
Υπήρχε περίπτωση να πειραχτεί έστω και μία τρίχα Γερμανού σε ένα ανάλογο εργατικό ατχήμα στην Ελλάδα; Εδώ ομολόγησαν ότι καταλήστευσαν το δημόσιο χρήμα και τους έδωσαν να ναυπηγήσουν άλλα δύο υποβρύχια!


Πηγή:  Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου