Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Λοβέρδος: Ορθοπεδικά υλικά με απευθείας αναθέσεις σε τέσσερα νοσοκομεία

Ορσαλία Φυτά
 
Σε 4 νοσοκομεία της χώρας (Φλώρινας, «Αττικόν», «Αγλαΐα Κυριακού» και «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων) δεν γίνονταν διαγωνισμοί για την προμήθεια ορθοπεδικών υλικών αλλά απευθείας αναθέσεις, κατήγγειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε σύσκεψη με τους διοικητές. «Ούτε καν ανοίγονταν οι φάκελοι με τις άλλες προσφορές», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε ότι από την πολιτική του υπουργείου Υγείας για το φάρμακο μέχρι το 2013 θα έχουν εξοικονομηθεί άλλα 850 εκατομμύρια ευρώ και επεσήμανε ότι η συνολική δημοσιονομική προσπάθεια του υπουργείου για εξοικονόμηση ανέρχεται στο 0,5% του ΑΕΠ.

Για την υπόθεση του «Αλεξάνδρα» ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για «κάλπικο περιστατικό» και δήλωσε ότι έχει εξουσιοδοτήσει τους διοικητές των υγειονομικών περιφερειών (Υ.ΠΕ) να ζητούν οι ίδιοι την παρέμβαση του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας για τη διερεύνηση αναλόγων υποθέσεων.

Η διοικήτρια του "Αλεξάνδρα" παραδέχτηκε ότι δεν έκανε επιτόπια έρευνα και δέχτηκε πιέσεις από τους διευθυντές των κλινικών για κλείσιμο της εφημερίας, ενώ ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Άρης Μουσιώνης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι κλίνες δεν ανήκουν σε κανέναν κλινικάρχη και σε κανέναν φεουδάρχη» και πως «τα βαλιτσάκια, τα πελατάκια και οι κοτσαμπάσηδες στα νοσοκομεία, τέλος.
¨
 
Πηγή:  skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου