Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΣΟΡΟΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΗΣΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

11 Απριλίου 2011


ΤΙ ΓΥΡΕΥΕ Η ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ;
Τι άλλο από το ν' αρπάξει φιλέτα-αντάλλαγμα των υπηρεσιών που προσέφερε...

Αν η πλειονότητα των ελληνικών ΜΜΕ δεν λειτουργούσε σε λογική και γραμμή στήριξης της κυβέρνησης Παπανδρέου και μάλιστα με προκλητικότατο τρόπο, θα έπρεπε να είχε δημιουργηθεί θόρυβος μέγας γι' αυτήν τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον διεθνή τοκογλύφο, κερδοσκόπο και γνωστό ανθέλληνα Τζορτζ Σόρος.

Διότι σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για την Ελλάδα, με πάρα πολλά μέτωπα ανοιχτά, με συζητούμενη ακόμα και την ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, με τα εθνικά θέματα επίσης σε κρίση, το να συναντάται ο πρωθυπουργός της χώρας μ' ένα τέτοιο πρόσωπο, που μόνο αρνητικούς συνειρμούς προκαλεί, αποτελεί από μόνο του μια σοβαρότατη πρόκληση. Και μάλιστα... διαρκή, αφού πριν από λίγους μήνες ο Γιώργος Παπανδρέου προκάλεσε πάλι βάναυσα, όταν συναντήθηκε με ένα άλλο εξαιρετικά αμφιλεγόμενο πρόσωπο και προάγγελο μιας ελληνικής χρεοκοπίας, τον Ρουμπινί.

Αυτά τα παιχνίδια του πρωθυπουργού θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνα, ιδιαίτερα, επαναλαμβάνουμε, στη συγκυρία που γίνονται. Και κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνουν τις διακηρύξεις περί... διαύγειας και διαφάνειας, που αποδεικνύονται κενό γράμμα και μια μεγάλη φούσκα.
Αλλά στο συγκεκριμένο ζήτημα, που κατά την άποψή μας είναι πολύ σοβαρό, υπάρχει και μια άλλη παράμετρος, σημαντικότατη.
Εδραζόμενη σε ένα κρισιμότατο ερώτημα:
- Έναντι ποίων ανταλλαγμάτων ο γνωστός κύριος Σόρος πρόσφερε σανίδα στήριξης στην κυβέρνηση Παπανδρέου;
Διότι βέβαια ουδείς είναι τόσο αφελής για να πιστέψει ότι ο διεθνής τοκογλύφος, κερδοσκόπος και γνωστός ανθέλληνας... ανένηψε. Και αίφνης αποφάσισε να σταματήσει τα κερδοσκοπικά του παιχνίδια και την ανθελληνική του φιλοσοφία και να στηρίξει τον Γ. Παπανδρέου!
Οπότε ποιος... θα πληρώσει τον βαρκάρη αυτής της ξαφνικής κωλοτούμπας του Τζ. Σόρος;
Βέβαια στο πλαίσιο της μυστικής πολιτικής του Γιώργου, πολιτικής με... χαρακτηριστικά οικογένειας και μιας κλειστής κάστας φίλων, είναι δύσκολο να βρει κάποιος τα «κλειδιά» που οδηγούν σε απαντήσεις σε κρισιμότατα ερωτήματα που αφορούν στην ίδια την επιβίωση της χώρας.
Ωστόσο ορισμένες πληροφορίες, έγκυρες, αναφέρουν ότι:
• Ο Σόρος πήρε ως αντάλλαγμα ένα γερό μερίδιο, ακόμα και «φιλέτο», απ' τη λεγόμενη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, στην ουσία το ξεπούλημά της.
Άλλωστε αυτή η «αξιοποίηση» περιλαμβάνει ένα πλουσιότατο μενού, εκτεινόμενο απ' το Ελληνικό μέχρι νησιά, ακρογιαλιές, περιοχές χρυσοφόρες...
Επιμένουν λοιπόν αυτές οι πληροφορίες ότι οι διάφορες εταιρείες και funds στα οποία συμμετέχει ο γνωστός αυτός κύριος θα έχουν την... προτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης, όταν -σύντομα- θα έρθει η ώρα για το μεγάλο φαγοπότι.
Και βέβαια είναι ακόμα κάμποσα τα παιχνίδια στα οποία μπορεί να συμμετάσχει αυτός ο διεθνής κερδοσκόπος, έναντι της στήριξης που παρέσχε στον Γιώργο και την κυβέρνησή του...
Στήριξη που μεταφράστηκε σε δηλώσεις... θαυμασμού για την πολιτική και τα επιτεύγματα της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι:
- Ζητήθηκε απ' τον Σόρος να μεσολαβήσει και στον Λευκό Οίκο, για ακόμα μεγαλύτερη στήριξη του Παπανδρέου...
Βέβαια αν τον Σόρος ξαφνικά τον έπιασε η πρεμούρα να σταματήσει τα ανθελληνικά του παραληρήματα, ούτε κανείς είναι σε θέση να προβλέψει το πότε θα κάνει ξανά... τούμπα, ούτε είναι εύκολο να λησμονήσει τα προηγούμενα «επιτεύγματά» του:
- Τη στήριξη που αφειδώς παρέχει στην κυβέρνηση των Σκοπίων, προκειμένου να συνεχίζει την αλυτρωτική της πολιτική ενάντια στην Ελλάδα.
- Τη χρηματοδότηση ανθελληνικών lobbies και εκδόσεων, όπως αυτή στη Θεσσαλονίκη για να... ξαναγραφεί η ιστορία των Βαλκανίων, καταπώς βολεύει Σκοπιανούς και Βούλγαρους και Τούρκους...
- Ακόμα και τη θέση του περί αναπόφευκτης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, την οποία και δεν άλλαξε, απλώς άλλαξε τα... αισθήματά του έναντι της κυβέρνησης του Γιώργου...
Με αυτόν λοιπόν τον κύριο συναντήθηκε ο έλληνας πρωθυπουργός. Και το όλο -σοβαρότατο- θέμα πέρασε περίπου στο «ντούκου»...
Τι γίνεται με την αναδιάρθρωση;
Σχετικά τώρα με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, που κάποιοι θεωρούν αναπόφευκτη, ακόμα και μέσα στην κυβέρνηση, ακόμα και μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ (χαρακτηριστικά τα όσα είπε στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου την Τρίτη η Βάσω Παπανδρέου), τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι τα εξής:
1. Η κυβέρνηση σε όλους τους τόνους επιμένει να την απορρίπτει κατηγορηματικά.
2. Το ΔΝΤ επίσης την απορρίπτει, επισημαίνοντας πως για να γίνει αναδιάρθρωση θα πρέπει προηγουμένως το Ταμείο να έχει σταματήσει να δίνει τις δόσεις του δανείου στην Ελλάδα.
3. Στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, ανώτατα, επίσης την αποκλείουν.
4. Αυτοί που φαίνεται να την προωθούν είναι οι Γερμανοί. Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, σε σύσκεψη στη Γερμανία πριν από λίγες μέρες συμφωνήθηκε να πιεστεί η Ελλάδα για αναδιάρθρωση. Και ακολούθησε το γνωστό δημοσίευμα του περιοδικού «Spiegel»…
5. Αντίθετα, σε άλλη σύσκεψη παραγόντων οικονομικών, τραπεζιτών και εκπροσώπων funds, που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία, στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, στην οποία συμμετείχε κι ο Παπακωνσταντίνου, κατέληξαν ότι μόνο αφού φτιαχτεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης, δηλαδή το 2013, τότε μπορεί να συζητηθεί η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Και με τον «τσάρο»;
Σε ό,τι αφορά στην τύχη του Γ. Παπακωνσταντίνου, υπάρχει μια σημαντική παράμετρος, που όλα δείχνουν ότι θα την καθορίσει. Το αν και πότε δηλαδή ο Γ. Παπανδρέου θα επιλέξει να κάνει ανασχηματισμό.

Οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι το σενάριο του ανασχηματισμού δείχνει να απομακρύνεται προς το παρόν.
Αλλά μέσα στην τόσο μεγάλη ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού, πόσο μπορεί κάποιος να είναι σίγουρος;
Όποτε πάντως πραγματοποιηθεί ο ανασχηματισμός, το κεντρικό του πρόσωπο θα είναι σίγουρα ο Παπακωνσταντίνου, με τα δεδομένα να είναι εναντίον του.
Κατ' αρχάς δεν τον θέλουν τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη, ούτε η συντριπτική πλειοψηφία της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ούτε βέβαια η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού!
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο «τσάρος» αποτελεί τον αγαπημένο «σάκο του μποξ» για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι του «τα ρίχνουν» άγρια σε κάθε ευκαιρία (ρεπορτάζ για το νέο δριμύ κατηγορώ από πράσινους βουλευτές σε άλλη σελίδα).
Ήρθε να προστεθεί και το άδειασμα, μέσω άρθρου, απ' τον αδερφό του Γιώργου και... στενότερο σύμβουλό του (ατύπως μεν, αλλά... ουσιαστικότερο), τον Νίκο...
Σε κάθε περίπτωση το επόμενο εικοσαήμερο θα είναι κρίσιμο, τόσο για τις τελικές αποφάσεις περί ανασχηματισμού, όσο και για την τύχη του Παπακωνσταντίνου, τη θέση του οποίου έχουν επιβαρύνει πλέον και καταγγελίες για σκάνδαλα...
Ενώ σχετικά με την πολιτική που προσπαθεί εν μέσω τριγμών και αποτυχιών να εφαρμόσει, μάλλον να εξαγγείλει, η κυβέρνηση για την οικονομία και για τα επόμενα χρόνια, τα σενάρια είναι δύο:
1. Να ληφθούν σχετικώς ήπια μέτρα για το 2011 και να αφεθούν τα σκληρότατα για το 2012 και μετά.
2. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει φέτος, αφού μάλιστα η αύξηση του ελλείμματος για το 2010, αλλά και η αδυναμία υλοποίησης του προϋπολογισμού του 2011 καθιστούν αναπόφευκτα τα σκληρότατα μέτρα από φέτος, με ανεξέλεγκτες ίσως εξελίξεις κοινωνικών εκρήξεων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου