Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Με Αβραμόπουλο-Δήμα στην κυβέρνηση η ΝΔ




Με μια κίνηση ιδιαίτερου πολιτικού συμβολισμού, ο Αντώνης Σαμαράς, έθεσε στη πρώτη γραμμή του εγχειρήματος τους δύο αντιπροέδρους του κόμματος. Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Σταύρο Δήμα, δύο πρόσωπα που εκτός του ειδικού πολιτικού βάρους τους και των διεθνών επαφών, χαίρουν της εκτίμησης του νέου πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.
Στο νέο σχήμα θα συμμετέχουν επίσης ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος (λέγεται στη θέση του εκπροσώπου), καθώς και ο σύμβουλος του, καθηγητής μακροοικονομίας, Γιάννης Μουρμούρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναλαμβάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παραιτούμενος της βουλευτικής του έδρας (την καταλαμβάνει η Έλενα Κουντουρά) στην πρώτη εκλογική περιφέρεια της Αθήνας. Αν και δεν υπήρξε ενημέρωση, είναι βέβαιο ότι οι δύο αντιπρόεδροι θα διατηρήσουν τις θέσεις τους στο κόμμα.
Δεν αποκλείεται, αν και δεν επιβεβαιώνεται, η υπουργοποίηση και δύο άλλων προσωπικοτήτων του ευρύτερου κεντροδεξιού χώρου. Του επιχειρηματία και προέδρου του ΣΕΛΠΕ, Θεόδωρου Βάρδα, όπως και του Παναγιώτη Χηνοφώτη.
Τέλος έχει σημασία να επισημανθεί ότι η Νέα Δημοκρατία, προτείνοντας στον Λ. Παπαδήμο τα δύο σημαντικότερα στελέχη της, υποδηλώνει την ουσιαστική στήριξη στην προσπάθεια του νέου πρωθυπουργού. Καθιστώντας σαφές ότι δεν προσβλέπει σε κομματικά οφέλη, αφού σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, οι εκπρόσωποί της δεν συζήτησαν ούτε ζήτησαν αντιπροεδρία, αφήνοντας την απόφαση στον πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου