Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Σκηνικό “τελικής λύσης”



Η πραγματικότητα μας έχει διδάξει ότι (σχεδόν) κάθε τέλος είναι απλώς η αρχή για κάτι καινούριο, συνήθως μάλιστα διαφορετικό. Αν πιστέψουμε το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, και τις διαρροές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το πρωί, το χαρτί που θα δοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια με το όνομα του νέου πρωθυπουργού, θα γράφει «Λουκάς Παπαδήμος».
Τις πρώτες πρωινές ώρες ολοκληρώθηκαν εργώδεις ζυμώσεις ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους, και οι ενδείξεις συντείνουν στο ότι έχουν αρθεί οι επιφυλάξεις, οι ενστάσεις και τα εμπόδια για την έγκριση της επιλογής του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το αξίωμα του πρωθυπουργού της νέας κυβέρνησης.
Ο Λουκάς Παπαδήμος, την επιλογή του οποίου προβάλλουν περίπου ως… μονόδρομο, τα συμπολιτευόμενα ΜΜΕ καθώς και τα μεγάλα κανάλια, φέρεται αποφασισμένος να αναλάβει να ηγηθεί του δύσκολου εγχειρήματος, θέτοντας ωστόσο συγκεκριμένες παραμέτρους: Να υπάρξει ρητή συμφωνία των κομμάτων για την τήρηση και υλοποίηση των δεσμεύσεων της 27ης Οκτωβρίου, να συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση περισσότερα πολιτικά πρόσωπα από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, και να διευκολυνθεί η ευελιξία ως προς τον χρόνο διεξαγωγής εκλογών.
Εφόσον οι παραπάνω εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν από τα γεγονότα, μετά το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών θα πρέπει να αναμένεται η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, με εξαιρετικά πιθανή πλέον τη συμμετοχή και του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου