Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

"400% υψηλότερη η φορολογία στις Ελληνικές επιχειρήσεις απ' ότι φορολογούν οι γείτονες"




«Η Ελλάδα φορολογεί τις επιχειρήσεις 4 φορές υψηλότερα σε σύγκριση με γειτονικές ανταγωνιστικές της χώρες, διατηρεί ένα απαρχαιωμένο και πολύπλοκο φορολογικό σύστημα, με ρυθμίσεις που αλλάζουν κάθε μήνα και η πολιτική της φορολογικής αφαίμαξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων επιδεινώνει...



την ύφεση. Με αυτές τις συνθήκες μπορούμε να ελπίζουμε σε επενδύσεις, εισροή κεφαλαίων και ανάπτυξη;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Κ.Μίχαλος μιλώντας σε εσπερίδα του Επιμελητηρίου με θέμα τον εκσυγχρονισμό και την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος στη χώρα μας.

Η άποψη που υποστήριξε ο κ. Μίχαλος είναι ότι χρειάζεται να υπάρξει άμεσα μετατόπιση του βάρους της δημοσιονομικής προσαρμογής από το σκέλος των φορολογικών εσόδων, στο σκέλος των δαπανών.

Και παράλληλα, χρειάζεται η συγκρότηση ενός φορολογικού συστήματος το οποίο θα είναι ανταγωνιστικό και σταθερό σε βάθος χρόνου.

«Θέλουμε ένα φορολογικό σύστημα που θα διευκολύνει τον επιχειρηματικό σχεδιασμό, θα προσελκύει επενδύσεις και θα ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα. Ένα φορολογικό σύστημα δίκαιο ώστε να επιμερίζει σωστά τα βάρη και αποτελεσματικό, ώστε να περιορίζει τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά.

»Προς αυτή την κατεύθυνση, οφείλουμε να κινηθούμε από κοινού, Πολιτεία και αγορά» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.


Planet-Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου