Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Aναλυτής της Moody’s : Αναπόφευκτη η ελληνική χρεοκοπία



Κούρεμα των ελληνικών ομολόγων της τάξεως του 60% προβλέπει ο Steven G. Cochrane, αναλυτής της Moody’s, ο οποίος σε σημερινές δηλώσεις του τόνισε ότι δεν  υπάρχει τρόπος η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία.
Οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων ενδεχομένως να πρέπει να προετοιμαστούν για κούρεμα 60%, είπε χαρακτηριστικά.
Την ίδια στιγμή,  η συντριπτική πλειοψηφία των διεθνών διαχειριστών κεφαλαίου θεωρούν ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει , σύμφωνα με την μηνιαία έρευνα της Bank of America-Merrill Lynch μεταξύ των κορυφαίων fund managers.

Σημειώνεται, ότι επτά στους δέκα αναμένουν την χρεοκοπία το πρώτο τετράμηνο του 2012.
Εν τω μεταξύ, στη Φρανκφούρτη πρόκειται να μεταβεί ο Γάλλος πρόεδρος, σύμφωνα με το Reuters, προκειμένου να έχει συνομιλίες με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον απερχόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ.
Νωρίτερα, Γάλλοι βουλευτές ανέφεραν στο πρακτορείο ότι ο κ. Νικολά Σαρκοζί δήλωσε πως ήταν έτοιμος να πάει στη Γερμανία, επιδιώκοντας να ξεμπλοκάρει τις συνομιλίες για την κρίση χρέους της ευρωζώνης που γίνονται εν όψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ την Κυριακή.
Συγκεκριμένα, φέρεται να είπε στους βουλευτές ότι οι συνομιλίες έχουν κολλήσει στο ζήτημα της σχέσης του προσωρινού ταμείου διάσωσης EFSF με την ΕΚΤ.
Την ίδια ώρα, η Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας σε εκδήλωση για την ολοκλήρωση της θητείας του πρόεδρου της ΕΚΤ, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ανέφερε ότι οι αλλαγές στη Συνθήκη της ΕΕ δεν αποτελούν ταμπού για την ίδια και επισήμανε: “Αν το ευρώ αποτύχει, θα καταρρεύσει η Ευρώπη, αλλά δεν θα το επιτρέψουμε αυτό”.
Ωστόσο, επανέλαβε ότι δεν θα πρέπει να καλλιεργούνται αυξημένες προσδοκίες σχετικά με τη Σύνοδο της Κυριακής, καθώς ναι μεν θα ληφθούν μέτρα αλλά δεν θα υπάρξει οριστική λύση στην κρίση.


Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου