Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Επεισόδια επισκίασαν την μεγαλειώδη πορεία



Επεισόδια επισκίασαν την μεγαλειώδη πορεία
Δίνοντας δυναμικό «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις και τις πορείες που διοργάνωσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεκάδες χιλιάδες πολίτες διατράνωσαν σήμερα την αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται την Πέμπτη στη Βουλή.
Τις ογκώδεις συγκεντρώσεις αμαύρωσαν ωστόσο τα επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της αστυνομίας, μετατρέποντας το κέντρο της Αθήνας σε εμπόλεμη ζώνη.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν τραυματιστεί 14 αστυνομικοί, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ λόγω των συμπλοκών έχουν αναφερθεί και τρεις τραυματισμοί πολιτών.
Οδομαχίες, μολότοφ, πετροπόλεμος και δακρυγόνα συνθέτουν έως αυτή την ώρα το σκηνικό της έντασης στο Σύνταγμα, ενώ αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στους δρόμους γύρω από την πλατεία από την εκτεταμένη χρήση χημικών, αλλά και από τις φωτιές που έχουν αρπάξει τα σκουπίδια σε κάδους απορριμμάτων.
Στις φλόγες τυλίχθηκαν νωρίτερα εκδοτήρια του ΟΑΣΑ και στάσεις λεωφορείων, ενώ εκτεταμένες ζημιές έχουν υποστεί υποκαταστήματα τραπεζών, βιτρίνες καταστημάτων, αλλά και προσόψεις κεντρικών ξενοδοχείων. Οι δυνάμεις της Αστυνομίας προχωρούν σε επιχειρήσεις εκκαθάρισης της πλατείας και των δρόμων όπου έχουν επεκταθεί τα επεισόδια, ενώ έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από δέκα προσαγωγές υπόπτων.
Στην οδό Βουκουρεστίου, ομάδα αγνώστων επιτέθηκε κατά ειδικού φρουρού ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και αφού τον τραυμάτισε ελαφρά, του απέσπασε το υπηρεσιακό του όπλο.
Νωρίτερα άγνωστοι πυρπόλησαν το φυλάκιο της φρουράς στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, ενώ ένταση το μεσημέρι δημιουργήθηκε και στο σημείο όπου έχει στηθεί ο σιδερένιος φράχτης, καθώς νεαροί προσπάθησαν να τον ρίξουν και πέταξαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών.
Υπενθυμίζεται ότι μετά από εντολή της αστυνομίας, κλειστοί θα παραμείνουν όλη την ημέρα οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα και Ευαγγελισμό.

www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου