Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

«Ενισχυμένη παρακολούθηση» του ελληνικού προγράμματος στο τραπέζι της Συνόδου... με απλά λόγια ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ και με τη βούλα



Ενίσχυση των μηχανισμών παρακολούθησης της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος πέραν των περιοδικών ελέγχων που διενεργεί η τρόικα, με τεχνοκράτες ειδικούς που θα εργάζονται στενά σε διαρκή βάση με την ελληνική κυβέρνηση, προβλέπει για την Ελλάδα, μεταξύ άλλων, το προσχέδιο της κοινής δήλωσης των Ευρωπαίων ηγετών της σημερινής Συνόδου Κορυφής, γνώση του οποίου επικαλείται η ΕΡΤ.

Η νέα δομή θα βοηθάει την τρόικα στην αποτίμηση της τήρησης των όρων δανεισμού, νέος ρόλος που θα αποτυπωθεί και στο Μνημόνιο. Σε συμφωνία με την τρόικα μάλιστα, θα ενισχυθεί και η διοίκηση του ελληνικού Ταμείου Χρηματο-πιστωτικής Σταθερότητας, με στόχο την αποτελεσματική χρήση των δανείων ανακεφαλαιοποίησης για τις τράπεζες.

Μεταξύ άλλων, συμφωνείται και η μόχλευση των κεφαλαίων του EFSF, όπως και η αναμόρφωση της συνθήκης ίδρυσης του - διαδόχου του EFSF - Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητος (ESM), με βάση τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, ώστε να τεθεί σε ισχύ το συντομότερο δυνατόν.

Σύμφωνα με το προσχέδιο, θα παρασχεθεί επαρκής οικονομική στήριξη για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο του ελληνικού PSI. Επίσης, θα γίνει χρήση εργαλείων αναβάθμισης πιστοληπτικής ικανότητος, ώστε να διατηρηθεί η πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών σε πράξεις αναχρηματοδότησης του Ευρωσυστήματος.



Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου