Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

«Λύστε τώρα την κρίση χρέους»



Νέες πιέσεις ασκούν οι υπουργοί Οικονομικών του G20 στους Ευρωπαίους

Νέες πιέσεις στους ηγέτες της Ευρωζώνης για άμεση και έκτακτη λύση για την κρίση χρέους αναμένεται να ασκήσουν με κοινό ανακοινωθέν τους οι υπουργοί Οικονομικών του G20, που συνεδριάζουν στο Παρίσι.

«Ακούσαμε από τους συναδέλφους μας, για τις ενέργειες, τις οποίες επεξεργάζονται, αλλά νομίζω ότι θα φύγουν από το Παρίσι με ξεκάθαρο μήνυμα ότι είναι υπό πίεση, προκειμένου να δώσουν λύση στην κρίση», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν μιλώντας σε δημοσιογράφους. 

'Αλλωστε, όπως είπε, ο Όσμπορν «η κρίση παραμένει στο επίκεντρο των σημερινών προβλημάτων της παγκόσμιας οικονομίας. Και ήρθε η ώρα για το Ευρωπαϊκό συμβούλιο να πάρει τις εντυπωσιακές αποφάσεις, τις οποίες όλοι περιμένουν».

Σύμφωνα με το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος, το οποίο θα υπογράψουν όλοι οι υπουργοί Οικονομικών του G20, αναμένονται «περισσότερες ενέργειες ώστε να ενισχυθεί στο έπακρο το Χρηματοπιστωτικό Ταμείο Σταθερότητας, ώστε να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της κρίσης», ενώ το G20 «προσμένει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 23 Οκτωβρίου».

Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου