Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Στους δρόμους οι "Αγανακτισμένοι" όλου του κόσμου



Στους δρόμους βγήκαν χιλιάδες πολίτες σε όλο τον πλανήτη διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας. Συγκεντρώσεις από την Ασία μέχρι την Ευρώπη. Επεισόδια και βανδαλισμοί στη Ρώμη. Δείτε εικόνες από τις πρωτεύουσες (Vid+Pics)


"Αγανακτισμένοι" σε όλο τον κόσμο κατέκλυσαν τις πρωτεύουσες διαδηλώνοντας ενάντια στην απληστία και τις πολιτικές λιτότητας που ακολουθούν οι κυβερνήσεις.
Με έμπνευση από τους Ισπανούς "αγανακτισμένους" αλλά και το κίνημα  "Occupy Wall Street" , διαδηλωτές προχωρούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από την Ασία μέχρι την Ευρώπη.
Η μεγαλύτερη συγκέντρωση πραγματοποιείται στη Ρώμη, όπου χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους, ωστόσο οι διαδηλώσεις αμαυρώθηκαν από επεισόδια. Πολλά αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν, ενώ υπήρξε και επίθεση σε τράπεζες.
 
 
Διαδηλωτές γύρω από το Κολοσσαίο κρατούν πλακάτ και φωνάζουν συνθήματα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες χαρακτηρίζουν τη διαμαρτυρία "ειρηνική" και επιρρίπτουν ευθύνες για τους βανδαλισμούς σε μικρές ομάδες κουκουλοφόρων.
 
Μεταξύ των διαδηλωτών και ο Τζουλιάν Ασάνζ
 
Μεγάλες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται ακόμη στο Σίδνεϊ, το Τόκιο, το Χονγκ Κονγκ, το Λονδίνο, το Βερολίνο, το Παρίσι και άλλες μεγάλες πόλεις.
 
Οι περισσότερες συγκεντρώσεις ήταν μικρές αλλά δυναμικές. Στο Λονδίνο συγκεντρώθηκαν περίπου 1000 άτομα, ενώ εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σε πόλεις της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας.
 
Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αποδοκιμάζοντας και φωνάζοντας συνθήματα.
Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, ο οποίος θα αναλάβει τα ηνία της ΕΚΤ, τον επόμενο μήνα εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους διαδηλωτές.
"Οι νέοι έχουν δίκιο να είναι αγανακτισμένοι" είπε και πρόσθεσε ότι "είναι θυμωμένοι και τους καταλαβαίνω".

News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου