Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Βενιζέλος: Ζούμε μόνο τον πρόλογο της κρίσης


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Ως "πρόλογο" της πραγματικής κρίσης περιέγραψε την υφιστάμενη κατάσταση της οικονομίας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά το τέλος της συνάντησης που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Νωρίτερα, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Βενιζέλος είχε χαρακτηρίσει "εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη την κατάσταση".

Βενιζέλος: Ζούμε μόνο τον πρόλογο της κρίσης
"Εάν θέλουμε να σώσουμε τη χώρα", συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος "και να μην ζήσουμε σκηνές που βλέπουμε σε ντοκιμαντέρ από χώρες της Λατινικής Αμερικής, πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να δουλέψουμε, γιατί το θαύμα που θα σώσει τη χώρα βρίσκεται μέσα στο μυαλό και στα χέρια των Ελλήνων. Θέλει δουλειά, δουλειά, δουλειά".
Οι περισσότεροι συμπολίτες μας, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, βιώνουν το δικό τους πρόβλημα, το πρόβλημα του οικογενειακού προϋπολογισμού και επανέλαβε ότι "δεν είναι αυτό η πραγματική κρίση, αλλά ένας πρόλογος" της κρίσης "για την οποία γίνεται προσπάθεα να αποφευχθεί".
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου περί εκβιασμού του ελληνικού λαού με αναφορές στην κρίση της Αργεντινής, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι "ο ελληνικός λαός δεν εκβιάζεται, είναι υπερήφανος και δεν θέλει να ταπεινώνεται" και συνέχισε λέγοντας ότι "ο ελληνικός λαός θέλει να είναι καλά ενημερωμένος".
"Όποιος λέει ψέμματα στον ελληνικό λαό και επαναλαμβάνει πρακτικές του παρελθόντος, πρακτικές που δυστυχώς έχουμε ακολουθήσει όλα τα πολιτικά κόμματα - και αυτό δεν μας κάνει να είμαστε υπερήφανοι - βλάπτει τη χώρα", επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι "ο υπερήφανος ελληνικός λαός που δεν μπορεί να εκβιάζεται από τις αγορές και που δεν μπορεί να θίγεται στην υπερηφάνειά του, πρέπει να ξέρει και προσπαθεί. Δεν τον εκφράζουν τον λαό αυτοί που νομίζουν ότι μεσολαβούν και του προσφέρουν ένα συγκεκριμένο είδος πληροφόρησης".
Όπως και κατά την προσέλευσή του στο Προεδρικό Γραφείο, ο κ. Βενιζέλος καταλόγισε σημαντικές ευθύνες στην Ευρωζώνη, η οποία - επανέλαβε - "δεν έχει ούτε τα πολιτικά αντανακλαστικά, ούτε τους θεσμούς, που της επιτρέπουν να διαχειριστεί τέτοιες προκλήσεις", ενώ απέδωσε την στάση των ισχυρών χωρών της ζώνης του Ευρώ στα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και στις δικές τους προτεραιότητες.
"Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί συμβαίνουν και λάθη", είπε χαρακτηριστικά και τόνισε την σημασία της εφαρμογής των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.


Ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου