Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

"Φρένο" στην εκλογολογία από τον Πρωθυπουργό



Τη δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού προκάλεσαν οι διαρροές από την περασμένη κυβερνητική σύσκεψη, περί πρόωρων εκλογών.Σύμφωνα με πληροφορίες με το που κάθισαν όλοι γύρω από το τραπέζι περιμένοντας τον υπουργό Οικονομικών να τους ενημερώσει για τα μέτρα έβγαλε κόκκινη κάρτα στο «βαθύ λαρύγγι» που αν και όλοι είχαν δώσει όρκο σιωπής, διέρρεε πως είχε μπει από κάποιους υπουργούς θέμα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

«Δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που συζητάμε τόσο σοβαρά και κρίσιμα ζητήματα να διαρρέονται στον τύπο τέτοιες πληροφορίες για εκλογές» φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός επιχειρώντας παράλληλα να βάλει φρένο και στην εκλογολογία που έχει αρχίσει να φουντώνει εντός και εκτός κυβέρνησης.

Και στην Κ.Ο. πληθαίνουν οι φωνές που και δημόσια πια θέτουν θέμα εκλογών εφόσον όμως εξασφαλιστούν οι δανειακές ανάγκες της χώρας για το επόμενο διάστημα.

Στην κυβερνητική σύσκεψη τελικά κατέληξαν ότι κάθε τέτοια συζήτηση μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει για τη χώρα μας, καθώς όπως φέρεται να τόνισε και ο πρωθυπουργός «δεν πρέπει με δηλώσεις μας να δίνουμε αφορμές που βάζουν σε κίνδυνο τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου».

Επιπλέον στην κυβερνητική επιτροπή αρχικά είχε αποφασιστεί να μην γίνουν απόψε ανακοινώσεις καθώς όπως τόνισε ο Βαγγέλης Βενιζέλος ήθελε πρώτα να έχει πάρει το τελικό οκ από την τρόικα που έρχεται στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αλλά και να έχει ολοκληρώσει το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον και στην έδρα του ΔΝΤ, όπου θα συζητήσει με την Κριστίν Λαγκάρντ για το πρόγραμμα του 2013 και 2014.

Όμως κατάλαβαν πως η μετρολογία δεν ωφελούσε, τα κλειστά στόματα θα άνοιγαν και το γαϊτανάκι των διαρροών θα έκανε περισσότερο κακό από τα ίδια τα μέτρα. Και επειδή πολλά μέτρα έχει ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών, που προφανώς δεν ήθελε, η λύση του Ηλία Μόσιαλου δεν προκρίθηκε, έτσι αποφασίστηκε να βγει μια απλή ανακοίνωση.


Tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου