Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ"



«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος», διεμήνυσε σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος στα μέτρα που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση. «Ο άλλος δρόμος είναι δρόμος χρεοκοπίας με μεγάλες και βαριές επιπτώσεις σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα» πρόσθεσε, επισημαίνοντας την ανάγκη να συνεχιστεί η μάχη με τις...
«μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού». Ζήτησε, μάλιστα, να γίνει ακόμα μία προσπάθεια προκειμένου να κλειδώσουν οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου.

«Δίνουμε μια μάχη δύσκολη. Είναι μια μάχη που δίνει ο ελληνικός λαός, όλοι μαζί. Είναι μια μάχη που δίνουμε εδώ και δύο χρόνια. Είναι μια μάχη που πρέπει να κερδίσουμε. Μια μάχη με μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού», σημείωσε ο πρόεδρος της κυβέρνησης κατά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του στη Βουλή με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στις περιφέρειες Ιονίων Νήσων και Κρήτης.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «μέσα σε ένα διεθνές κλίμα πολύ δύσκολο και δυσμενές, έχουμε μπροστά μας πολλά εμπόδια, τα οποία με τις θυσίες του ελληνικού λαού ξεπερνάμε».

Όπως είπε, «είμαστε στη μέση ενός δρόμου και θα ήταν πολύ αρνητικό να αφήναμε στη μέση αυτή την προσπάθεια. Όχι μόνο θα υπήρχαν θυσίες, αλλά θα πήγαιναν και χαμένες».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι πρέπει να γίνει ακόμα μία προσπάθεια προκειμένου να κλειδώσουν οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, «που μας δίνουν και ένα νέο πακέτο διάσωσης, αλλά και ελαφραίνουν το χρέος για τον ελληνικό λαό, για όλους».

«Και επιτέλους», συμπλήρωσε, «εμείς πηγαίνουμε πια με τις δικές μας αποφάσεις σε ένα πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή, δεν παράγουμε πια ελλείμματα». Ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «αυτή θα είναι μια μεγάλη ανάσα, που θα δώσει και μια αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα».

«Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολα, αλλά τώρα είναι η πιο καθοριστική μάχη και αυτήν θα την κερδίσουμε και θα τα καταφέρουμε συλλογικά, όλος ο ελληνικός λαός», κατέληξε.

Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου είχε συνεργασία με υπουργούς, ενόψει του ταξιδιού που θα πραγματοποιήσει την προσεχή Τρίτη στην Γερμανία, όπου θα μιλήσει στο συνέδριο της ένωσης των Γερμανών βιομηχάνων.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τους υπουργούς Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Ηλία Μόσιαλο, τον αναπληρωτή υπουργό Φίλιππο Σαχινίδη, τον υφυπουργό Παντελή Τζωρτζάκη και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας Κωνσταντίνο Μητρόπουλο.

Αντιδράσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

Εν τω μεταξύ, αντιδράσεις στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ έχουν προκαλέσει τα νέα σκληρά μέτρα που ανακοινώθηκαν προκειμένου να εκταμιευτεί η έκτη δόση.

Χαρακτηριστικές του κλίματος ήταν οι αντιδράσεις στον διευρυμένο Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο ενημέρωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε αστοχίες και την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης απέδωσε την αμφισβήτηση της αξιοπιστίας της χώρας διεθνώς και εσωτερικά η Μιλένα Αποστολάκη, προσθέτοντας ότι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται επιβεβλημένη η λήψη νέων μέτρων συνεχώς.

«Ποιος φταίει που επί δύο χρόνια δεν έγιναν αποκρατικοποιήσεις και τώρα πως θα ολοκληρωθούν αυτές με χαμηλές χρηματιστηριακές τιμές που επιτρέπουν στην ανεύθυνη αντιπολίτευση να μιλά για ξεπούλημα;», αναρωτήθηκε.

Την διασφάλιση της έκτης δόσης και των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, ζήτησε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, προτείνοντας τη διεξαγωγή εκλογών «σε χρόνο που δεν θα διακυβεύεται η πορεία της χώρας».

Ο κόσμος δεν αντιδρά γιατί πληρώνει, αλλά γιατί τα βάρη είναι άδικα είπε ο Δημήτρης Κουσελάς, προσθέτοντας ότι «πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε αξίες και δεν είμαστε διατεθειμένοι για τα πάντα» και αναφέροντας επιπλέον, ότι ο ίδιος προσωπικά δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει για απολύσεις.

Από την μεριά της η Μαρία Θεοχάρη αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση έχει σχέδιο και στρατηγική για να βγάλει την χώρα από την κρίση.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα [του ΠΑΣΟΚ] επί δύο χρόνια ψήφιζε, τώρα οφείλονται εξηγήσεις σε αυτήν ότι τα μέτρα θα έχουν αποτέλεσμα, θα πρέπει να μας γίνει γνωστό το σχέδιο ώστε να πειστούμε [για] να ψηφίσουμε, είπε ο Μιχάλης Τζελέπης.

Ο βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ πρότεινε επίσης την εξαίρεση των συνταξιούχων και των ανέργων από το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, ενώ ζήτησε και την απόδοση ευθυνών στους υπουργούς που απέτυχαν στην επίτευξη των στόχων τους.

Την «επαναθεμελίωση» του φορολογικού συστήματος, ζήτησε ο κ. Ηλίας Θεοδωρίδης, προτείνοντας να ενταχθεί σε αυτό ως μόνιμο στοιχείο ο φόρος ακίνητης περιουσίας. Επίσης πρότεινε τον έλεγχο «πόθεν έσχες» στους κατόχους κινητής περιουσίας.

Ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας σε δραματικούς τόνους, ενημέρωσε τους βουλευτές για μέτρα, επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος, και ότι δεν μας πιστεύουν στην Ευρώπη.

Προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις, κύκλο επαφών με βουλευτές άνοιξε και ο πρωθυπουργός. Την Πέμπτη συναντήθηκε στο γραφείο του στη Βουλή με βουλευτές της Κρήτης και των Ιονίων Νήσων, ενώ την Παρασκευή θα συναντηθεί με τους βουλευτές Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Επίθεση ΝΔ

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το τέλος στα ακίνητα εξαπέλυσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας.

«Το πόσο πολύ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφασίζει στο γόνατο και χωρίς ίχνος προετοιμασίας φανερώθηκε σήμερα στη Βουλή, όταν ο κ. Βενιζέλος, για δεύτερη φορά, τροποποίησε την τροπολογία του για το χαράτσι στα ακίνητα, μετατρέποντάς το από προσωρινό σε μόνιμο», σημείωσε ο κ. Τασούλας.

«Σήμερα, έχουμε έναν Πρωθυπουργό σε μόνιμη εργασιακή εφεδρεία και έναν Υπουργό Οικονομικών, που θεωρεί πως είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της αλήθειας. Δυστυχώς, όμως, η μόνη αλήθεια που υπάρχει είναι πως Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών αποτελούν ένα επικίνδυνο δίδυμο για τον ελληνικό λαό».

Fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου