Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Κάτι ήξερε ο Πούτιν!



Με τον ρυθμό που ανατρέπονται τα δεδομένα στην υπόθεση του Ντομινίκ Στρος-Καν, μην εκπλαγείτε αν, στο πλαίσιο αποζημίωσης για ψυχική οδύνη, οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητήσουν από τη Γαλλία να εγκατασταθεί χωρίς εκλογές ο DSK στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, ελέω… παρεξήγησης.
Από χθες το βράδυ, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, και οδηγούν  στην αποφυλάκιση του άλλοτε Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και στην επιστροφή της εγγύησης που είχε καταβάλλει η Αν Σινκλέρ, για να διαμένει ο σύζυγός της σε κατ’ οίκον περιορισμό στο Μανχάταν.
Οι στρατιές των δικηγόρων και των πρώην πρακτόρων της CIA που προσελήφθησαν από την πλευρά του Γάλλου πολιτικού, έκαναν καλή δουλειά. Συγκέντρωσαν, καθώς φαίνεται, επαρκές αποδεικτικό υλικό για να αμφισβητήσουν την αξιοπιστία της καμαριέρας που κατήγγειλε τον Ντομινίκ Στρος-Καν για απόπειρα βιασμού. Και στο νομικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών, η αφερεγγυότητα κάποιου θεωρείται ανατρεπτικό στοιχείο, ακόμη κι όταν το dna που βρέθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, συμφωνεί με τον πυρήνα της αφήγησης της καμαριέρας.
Το δικαστήριο αποφασίζει να αφεθεί ελεύθερος ο Στρος-Καν, χωρίς ατιμωτικούς όρους, με την υποχρέωση όμως να μην εγκαταλείψει το έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών. Αναμένεται να παρουσιαστεί εκ νέου ενώπιον της έδρας στις 18 Ιουλίου, και τότε να αποφασιστεί αν η δικαστική περιπέτειά του θα λάβει τέλος.
Οι εξελίξεις στην υπόθεση του Ντομινίκ Στρος-Καν έχουν προκαλέσει πολιτικό πυρετό στη Γαλλία, και ειδικότερα στον Νικολά Σαρκοζί, καθώς πολλοί διατυπώνουν δημοσίως την άποψη ότι ο DSK θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα των Σοσιαλιστών. Και στην προεδρική αναμέτρηση του 2012, να οδηγήσει τον σημερινό ένοικο των Ηλυσίων Πεδίων σε έξωση.
Η υπόθεση βέβαια δεν έχει κλείσει ακόμη, είναι όμως.. να αναρωτιέται κανείς. Αν γνώριζε κάτι οΒλαντιμίρ Πούτιν, όταν πριν από μερικές εβδομάδες υποστήριζε ότι «δεν έχουμε ακούσει όλη την αλήθεια» γι’ αυτή την υπόθεση. Και οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας συνέτασσαν αναφορά… θεωρίας συνωμοσίας, σύμφωνα με την οποία οι Αμερικανοί έβαλαν στη φυλακή τον Ντομινίκ Στρος-Καν, επειδή ο Γάλλος πολιτικός ανακάλυψε… τυχαία ότι τα αποθέματα χρυσού της υπερδύναμης έχουν «φυγαδευτεί» στο εξωτερικό, από την πρώτη στιγμή που κατέρρευσε η Lehman Brothers, και ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση.
Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι από τότε μέχρι και σήμερα, κάποιος θα έχει ψάξει το θησαυροφυλάκιο του Φορτ Νοξ, προκειμένου να διαπιστώσει… αν είναι άδειο.
STATESMEN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου