Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

“Εμείς θα κερδίσουμε τις εκλογές”



Ακόμη και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, από βήματος Βουλής, στη συζήτηση για τον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου, διέγνωσε την πολιτική αυτοπεποίθηση που διακρίνει  τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών βέβαια, επιχείρησε να δώσει τη δική του, κομματική ανάγνωση στην παραπάνω πραγματικότητα, επικαλούμενος την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που σύμφωνα με την Κυβέρνηση απέτρεψε τη χρεοκοπία.
Η πραγματικότητα φυσικά είναι διαφορετική. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πατάει γερά στα πόδια του, βλέποντας την κοινωνία να ανταποκρίνεται με αυξανόμενη θέρμη στις προτάσεις του. Κάτι που καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, αποτελεί ωστόσο και αίσθηση των πραγμάτων, αρκεί να διαγνώσει κανείς το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία.
Με συνέντευξή του στη «Real News», ο Αντώνης Σαμαράς έρχεται σήμερα να επιβεβαιώσει στην πράξη αυτή την πολιτική αυτοπεποίθηση. Στέλνει, για άλλη μια φορά, το μήνυμα στην Κυβέρνηση ότιη Νέα Δημοκρατία δεν θα στηρίξει την έγκριση του Μνημονίου ΙΙ με 180 βουλευτές, αν κληθεί να το κάνει, και εκφράζει τη βεβαιότητά του για την έκβαση της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης, όποτε κι αν στήσει κάλπες το ΠΑΣΟΚ.
«Εμείς θα κερδίσουμε τις εκλογές. Σε κρίσιμες στιγμές σαν και αυτές που βιώνουμε, ο ελληνικός λαός θέλει καθαρές λύσεις, και δίνει καθαρές εντολές. Χρειάζεται η σταθερή διακυβέρνηση από ένα κόμμα, το οποίο να ξέρει που βρίσκεται και που πηγαίνει», δηλώνει με έμφαση ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύεται για άμεση αποκατάσταση των αδικιών στους χαμηλοσυνταξιούχους, και για αντίστοιχη αποκατάσταση των αδικιών προς τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες, μόλις το επιτρέψει η μείωση του ελλείμματος, το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει ως πρωθυπουργός.
Καταγράψιμη ακόμη είναι και η πολιτική αντεπίθεση που εξαπολύει ο Αντώνης Σαμαράς κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον οποίο είχαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, την πρώτη κατά μέτωπο αντιπαράθεσή τους, σε μια εικόνα… από το μέλλον. «Έχει περάσει η εποχή της ρητορικής γοητείας. Η κοινωνία πλέον απαιτεί βαθιά γνώση των θεμάτων, στέρεες θέσεις και συνέπεια», είναι τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά.

STATESMEN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου