Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Σε εκλογική ετοιμότητα η ΝΔ- Ζητούν με εγκύκλιο παραιτήσεις



Σάββατο, 2 Ιούλιος 2011 
  0
Σε εκλογική ετοιμότητα η ΝΔ- Ζητούν με εγκύκλιο παραιτήσεις 
Η «διαρκής εκλογική ετοιμότητα» έχει προκαλέσειπρόσκαιρη εσωκομματική γκρίνια στις τάξεις τηςΝΔ με αρκετά νέα ή εξωκοινοβουλευτικά στελέχη να βρίσκονται στο στόχαστρο παλαιότερων, με αφορμή τη δεδηλωμένη πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές αλλά και την ταυτόχρονη άρνησή τους να παραδώσουν τακομματικά τους αξιώματα

Το Newpost.gr αποκαλύπτει εσωτερική εγκύκλιο που διανεμήθηκε πριν λίγες ημέρες στην Συγγρού, υπογεγραμμένη από τον Γραμματέα της Π.Ε. (πρώην Κ.Ε.) της ΝΔ Ανδρέα Λυκουρέντζο και, σύμφωνα με την οποία, καλούνται όσοι Πρόεδροι των ΝΟΔΕ αλλά και στελέχη των Γραμματειών και λοιπών οργάνων της Κεντρικής Διοίκησης του κόμματος επιθυμούν να πολιτευτούν, να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους από τα κομματικά οφίτσια εντός του Ιουνίου. 

Η εγκύκλιος Λυκουρέντζου απευθύνεται προς τους Γραμματείς και τους Προέδρους ΝΟΔΕ της ΝΔ και έχει κοινοποιηθεί στο Γραφείο Προέδρου, τον Εκπρόσωπο Τύπου, το Γεν. Διευθυντή του κόμματος, το Διευθυντή Διαγραμματειακού και τις Γραμμματείς και τα γραφεία του κόμματος. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Γραμματέας της Π.Ε. «ο κομματικός μηχανισμός, εν όψει και των διαφαινόμενων εξελίξεων βρίσκεται διαρκώς σε ετοιμότητα και είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των περιστάσεων». Αιτιολογώντας δε τις αιτούμενες παραιτήσεις, διευκρινίζει ότι στόχος είναι «η απρόσκοπτη και αποδοτική λειτουργία του κομματικού μηχανισμού και της έγκαιρης αναπλήρωσης των στελεχών, τα οποία επιθυμούν να συμπεριληφθούν στους εκλογικούς συνδυασμούς ως υποψήφιοι βουλευτές». 

Είναι προφανές ότι, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά πρόσωπα που κατέχουν υψηλόβαθμα κομματικά οφίτσια, η εν λόγω εγκύκλιος «φωτογραφίζει» τους Μ. Αγγελάκα, Γραμματέα Οργανωτικού, Γ. Μανώλη, Γραμματέα Συνδιαλιστικού, Κατερίνα Παπακώστα, Γραμματέα Γυναικείων θεμάτων και Βασιλική Τζότζολα, αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου. Η πρόθεση και των τεσσάρων να κατέλθουν ως υποψήφιοι, προκαλεί δύο ζητήματα. 

Πρώτον, ότι στην περίπτωση προκήρυξης πρόωρων εκλογών, θα δημιουργηθούν κρίσιμα κενά στη διάρθρωση του κομματικού μηχανισμού καθώς οι υποψήφιοι αυτονόητα θα ρίξουν το βάρος στην προεκλογική τους εκστρατεία, περιορίζοντας σημαντικά το βαθμό των αντανακλαστικών του κομματικού μηχανισμού. Σημειώνεται ότι, κομματικά στελέχη- «βετεράνοι» της ΝΔ έχουν από μηνών επισημάνει το συγκεκριμένο πρόβλημα σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες με δημοσιογράφους. 

Δεύτερον, η παραμονή των στελεχών αυτών στα συγκεκριμένα οφίτσια προκαλεί έντονη γκρίνια στους εσωκομματικούς ανθυποψηφίους στις ίδιες εκλογικές περιφέρειες, που θεωρούν ότι η διατήρηση των αντίστοιχων κρίσιμων αρμοδιοτήτων, που παρέχει συγκριτικό πλεονέκτημα ως προς την εκλογή τους. Ήδη, σημειώνεται, έχουν καταγραφεί επανειλλημμένως διαμαρτυρίες βουλευτών, για την παρουσία εξωκοινοβουλευτικών του «προεδρικού εριβάλλοντος» (Ν.Μηταράκης και Βασιλική Τζότζολα) στις συνεδριάσεις της Κ.Ο. της ΝΔ, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής. 

Ανεξάρτητα από το εσωκομματικό και ενδοκοιβουλευτικό ενδιαφέρον βέβαια, η εν λόγω εγκύκλιος, πολιτικά έχει σημασία κυρίως για το γεγονός ότι η ΝΔ εμφανίζεται επισήμως διατεθειμένη να απομακρύνει εν μέσω θέρους, διακεκριμένα ή φερέλπιδα στελέχη της από τα κομματικά οφίτσια, προκειμένου να τα προετοιμάσει για την εκλογική μάχη. 






Newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου