Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Παπαρήγα: Κυβερνητικό σχέδιο για να τσακιστεί το εργατικό - λαϊκό κίνημα


Κατήγγειλε «συγκεκριμένο σχέδιο προβοκάτσιας κατά του ΠΑΜΕ»


«Υπάρχουν αποδείξεις» για «οργανωμένο, μελετημένο, πολιτικά και επιχειρησιακά, σχέδιο της κυβέρνησης, ειδικά για το διήμερο των μεγάλεων διαδηλώσεων, ανέφερε η γεν. γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, με αφορμή την επίδειξη αστυνομικής βίας την Τρίτη και την Τετάρτη στο Σύνταγμα.
«Ο πολιτικός στόχος του σχεδίου αυτού είναι, από τη μια μεριά να βάλει στο λαό το φόβο μπροστά στην επικείμενη ή μη επικείμενη 5η δόση, και με αυτόν τον τρόπο να περάσει για πολλά χρόνια στο λαό το φόβο ότι πρέπει να παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση,  ότι δεν πρέπει να αντιστέκεται, αλλιώς η Ελλάδα χάνεται. Από την άλλη, το επιχειρησιακό μέρος αυτού του πολιτικού σχεδίου ήταν μέσα στο διήμερο να δημιουργηθούν προϋποθέσεις να τσακιστεί το εργατικό - λαϊκό κίνημα και ιδιαίτερα να χτυπηθεί η μορφή πάλης της απεργίας», τόνισε η κ. Παπαρήγα και επικαλέστηκε τα βίντεο «με τους περίφημους κουκουλοφόρους και τους άλλους, κάτι φουσκωτούς, κάτι ακροδεξιούς  συνδικαλιστές, που φαίνεται ότι είναι μέσα στους μηχανισμούς της αστυνομίας».

"Ήθελαν να ταυτίσουν το ΠΑΜΕ με τη βία"

Η γ.γ. του ΚΚΕ είπε ότι η κυβέρνηση «αξιοποίησε το πολυφωνικό και ταυτόχρονα θολό κίνημα των αγανακτισμένων στην πλατεία Συντάγματος, μια δραστηριότητα που συγκέντρωσε τη συμμετοχή απλών ανθρώπων, που πραγματικά είναι αγανακτισμένοι, που δεν αντέχουν άλλο, και το χρησιμοποίησε σε αντιπαράθεση με τις απεργιακές κινητοποιήσεις, τις οποίες κατά κόρον ακούγαμε αυτό το διάστημα ότι το «Σύνταγμα» είναι μια ειρηνική πάλη, ενώ όλες οι άλλες μορφές πάλης θεωρούνται βίαιες». Και αμέσως μετά, κατήγγειλε «συγκεκριμένο σχέδιο προβοκάτσιας κατά του ΠΑΜΕ», αφού η κυβέρνηση «ξέροντας ότι σε μια πανεργατική απεργία οι πορείες όλων καταλήγουν στο Σύνταγμα, επιδίωκε το εξής: Να δημιουργήσει ένα σκηνικό, όπου αγανακτισμένοι - σε εισαγωγικά - συγκρούονται με το ΠΑΜΕ. Οι κουκουλοφόροι και οι άλλοι μηχανισμοί, ομάδες φιλάθλων που χρησιμοποιούνται, μπράβοι σε νυχτερινά κέντρα και διάφοροι, να συγκρούονται με το ΠΑΜΕ, υποτίθεται για ιδεολογικούς σκοπούς, και έτσι να δοθεί η δυνατότητα στην αστυνομία να μπει μέσα στην πλατεία Συντάγματος, στο όνομα της αποτροπής της διαμάχης αντιμαχόμενων μερίδων. Με αυτόν τον τρόπο ήθελαν να ταυτίσουν το ΠΑΜΕ με τη βία ή να δείξουν επίσης, ότι οι απλοί αγανακτισμένοι του Συντάγματος δε θέλουν το ταξικό κίνημα, δε θέλουν κόμματα και ιδιαίτερα δε θέλουν το ΚΚΕ. Να εμφανίσουν, δηλαδή, μια αντιπαράθεση ανάμεσα στον απλό αγανακτισμένο πολίτη και το ΠΑΜΕ, ή να δώσουν τη δυνατότητα ακόμα σε ορισμένους αριστερούς διανοητές και αμπελοφιλοσοφούντες, να γράφουν ότι αν το ΠΑΜΕ αποφύγει την αιματοχυσία, τότε είναι συστημικό». Και πρόσθεσε: «Ξέρουμε πολύ καλά να αναμετρόμαστε με τους προβοκάτορες και με τους μηχανισμούς της αστυνομίας. Ούτε φοβισμένοι είμαστε, ούτε τίποτα. Αλλά σε κάθε περίπτωση μας ενδιαφέρει να μην τροφοδοτούμε αυτά τα σχέδια. Και φυσικά, δε θα αφήσουμε αυτό το ζήτημα έτσι. Πριν απ' όλα πρέπει να αποκαλυφθεί η προβοκάτσια. Από εκεί και πέρα ο λαός είναι εκείνος που αποφασίζει πώς θα διαδηλώνει και με ποιόν, και δεν μπορεί να υπάρχουν στημένοι θυρωροί».

"Η κρίση θα βαθύνει"

Η κ Παπαρήγα αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα μετά τηνψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, λέγοντας: «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα με όλες τις μορφές, όπως οι ίδιοι καταλαβαίνουν και πάνω απ' όλα, δεν πρέπει να υποκύψουν στην τρομοκρατία της πτώχευσης, η οποία άλλωστε έχει γίνει. Να μην αποδεχτούν τις συκοφαντίες κατά του ταξικού εργατικού κινήματος. Εμείς, άλλωστε, έχουμε καταγγείλει τους μηχανισμούς αυτούς και το 2008 και την μέρα εκείνη τον Μάη του 2010 που δολοφονήθηκαν τρεις αθώοι υπάλληλοι της MARFIN. Είχαμε καταγγείλει τη χρησιμοποίηση ομάδων φιλάθλων, τη χρησιμοποίηση ακροδεξιών στοιχείων και όλα αυτά με στόχο να προλάβουν την ανάπτυξη του κινήματος. Το ΚΚΕ και συνδικαλιστικές δυνάμεις και σωματεία, όλα αυτά τα χρόνια αποκάλυπταν τι σημαίνει ΕΕ, τι σημαίνει Μάαστριχτ, τι σημαίνει κρίση. Είναι φανερό ότι έρχονται καινούριοι νόμοι, καινούρια μέτρα. Η κρίση θα βαθύνει και αυτό που λέμε χρεοκοπία, θα την πληρώσει ο λαός 100%, για την οποία βεβαίως δεν έχει καμία ευθύνη. Θεωρούμε, λοιπόν, ότι ο λαός μια ώρα αρχύτερα, πρέπει να επιδιώξει τη ριζική αλλαγή, την κατάργηση της εξουσίας των μονοπωλίων. Να βάλει σα στόχο, όχι τη «δευτέρα παρουσία», αλλά όσο γίνεται πιο γρήγορα, την πρόταση που το ΚΚΕ θέτει και που έχει ευρύτερη σημασία, δεν αφορά μόνο τους κομμουνιστές, την πάλη για την εργατική λαϊκή εξουσία. Όλα είναι σημαντικά. Όμως ο καθημερινός αγώνας, η προσπάθεια να αποσπαστεί μια κατάκτηση και να σταματήσει ο κατήφορος, δίχως αυτή τη στρατηγική, το κίνημα δε θα τα καταφέρει. Θα νιώσει μεγάλη ήττα και σοβαρή υποχώρηση που θα κρατήσει για πολλά χρόνια». Και κατέληξε: «Εμείς λέμε ότι δεν μπορεί ο λαός να ζήσει καλύτερα χωρίς να καταργήσει αυτό το πολιτικό και οικονομικό σύστημα που υπάρχει. Ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ τους δεν γίνεται, τι να κάνουμε...».
Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου