Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Spiegel... ''Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει κανέναν δημοσιονομικό στόχο'' !

Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

 

Spiegel: Νέο δημοσίευμα - "φωτιά" για την ελληνική οικονομία

Νέο δημοσίευμα – «φωτιά» του Spiegel για την ελληνική οικονομία: σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, που επικαλείται πηγές από το ΔΝΤ, η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει κανέναν δημοσιονομικό στόχο!
Μιλώντας τηλεφωνικά στο Mega, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα και… πρόσθεσε πως δεν κινδυνεύει η 5η δόση του δανείου.
«Οι επιθεωρητές λένε πως η Ελλάδα έχασε όλους τους στόχους προσαρμογής», τιτλοφορείται το άρθρο του Spiegel, το οποίο τονίζει ότι αυτό θα είναι το «ζουμί» της νέας έκθεσης που ετοιμάζουν για την χώρα μας.
Ανάλογη πληροφορία μετέδωσε και ο ανταποκριτής του Mega στην Ουάσινγκτον, Μιχάλης Ιγναντίου, από πηγές του ΔΝΤ. Όπως υποστηρίζουν, η επίτευξη συμφωνίας για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα προσκρούει σε εμπόδια και δυσκολίες ικανές να το εκτροχιάσουν και να οδηγήσουν την Ελλάδα σε αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών της. Οι ίδιες πηγές προσβλέπουν σε διευθέτηση των διαφορών το αργότερο μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου ώστε να υπάρχει χρόνος να ετοιμαστεί η έκθεση προς το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, στην οποία όμως ίσως να μην καταγράφεται με ακρίβεια η τύχη της πέμπτης δόσης από την πλευρά του Ταμείου.
«Δεν είναι δυνατόν να λέει κάποιος πως μία χώρα που έχει μειώσει το έλλειμμά της 5% σε έναν χρόνο, δεν έχει εκπληρώσει κανένα στόχο! Είναι η μεγαλύτερη μείωση που έχει γίνει ποτέ στην Ευρωζώνη», είπε ο υπουργός Οικονομικών σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο του καναλιού.
Παράλληλα, ο κ. Παπακωνσταντίνου διέψευσε τις πληροφορίες του καναλιού για την έκθεση – κόλαφο που ετοιμάζει η τρόικα για την χώρα μας, λέγοντας πως η έκθεση αυτή δεν έχει καν γραφεί. «Μου κάνει τεράστια εντύπωση που το Spiegel βγαίνει ξαφνικά και λέει ότι έχουν τελειώσει οι διαπραγματεύσεις και είναι αρνητικές, ενώ η έκθεση δεν υπάρχει», κατέληξε ο υπουργός.
 
Star.gr και

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου