Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Ο Καρχιμάκης ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ για κάλπες!

28.05.2011ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ


Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να ήταν ξεκάθαρος, τόσο με όσα είπε εντός του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, όσο και με το χθεσινοβραδινό διάγγελμά του, ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, οι κινήσεις ωστόσο που διεξάγονται σε παρασκηνιακό επίπεδο, δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζεται… δια παν ενδεχόμενο.
Αυτό τουλάχιστον επιβεβαιώνουν οι κινήσεις του Μιχάλη Καρχιμάκη και των συνεργατών του στην Ιπποκράτους, οι οποίοι καθόλη τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας έκαναν τηλεφωνήματα και είχαν συναντήσεις με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κυρίως στη Β’ Αθηνών, την Κρήτη και τα νησιά, σε μια προσπάθεια να αυξήσουν την προεκλογική ετοιμότητα του κομματικού μηχανισμού.
Τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου όσο και από την Ιπποκράτους διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι οι κινήσεις αυτές κρύβουν εκλογική στρατηγική, είναι ωστόσο εμφανές ότι ο Μιχάλης Καρχιμάκης έλαβε εντολή από τον Γιώργο Παπανδρέου, στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν, στο Μέγαρο Μαξίμου, να «ξυπνήσει» το κόμμα.
Μια πιο ψύχραιμη προσέγγιση λέει ότι ο Πρωθυπουργός θέλει να έχει το ΠΑΣΟΚ έτοιμο, για την περίπτωση κατά την οποία εκτιμήσει πως, οι πολιτικές συνθήκες και η συγκυρία, ευνοούν μια προσφυγή στον λαό. Που δεν θα είναι απαραιτήτως οι πρόωρες εκλογές, αλλά ενδεχομένως ένα πολιτικό δημοψήφισμα για το αν η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη…

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου