Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Το “βαρίδι” της ελληνικής κρίσης πίεσε χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

 

Με απώλειες έκλεισαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές μετοχές  έπειτα απ' την ανανέωση των φόβων για την κρατική κρίση χρέους, μετά τη συμφωνία των Ευρωπαίων αξιωματούχων να αναθεωρήσουν τους όρους διάσωσης της Ελλάδος και την υποβάθμιση της χώρας απ' τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 Europe υποχώρησε 0,3%, στις 280,43 μονάδες, διευρύνοντας τις απώλειες 0,9% της προηγούμενης εβδομάδας.

Συνολικά 16 απ' τις 18 δυτικοευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν πτωτικά. Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε 1,1%, ο CAC 40 στο Παρίσι 1,3% και ο FTSE 100 0,6%.

Οι τραπεζικές μετοχές στην Ελλάδα ηγήθηκαν της πτώσης του κλάδου ευρύτερα στην Ευρώπη.
Την ίδια ώρα η μετοχή της Centrica ηγήθηκε της πτώσης του κλάδου πρώτων υλών μετά την εκτίμηση της ότι η αύξηση της φορολογίας στη Βρετανία θα πλήξει την κερδοφορία της.

Σύμφωνα με το Bloomberg η ΕΕ συμφώνησε σε κλειστή σύσκεψη στις 6 Μαϊου για πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις των δανείων ύψους 110 δισ ευρώ προς την Ελλάδα. Η σύσκεψη έγινε έπειτα από δημοσίευμα του Der Spiegel που έλεγε ότι η Ελλάδα σκέφτεται να φύγει απ' τη ζώνη του ευρώ. Οι αξιωματούχοι στην ΕΕ διέψευσαν το δημοσίευμα και είπαν ότι η Ελλάδα πιθανόν να χρειαστεί περισσότερη βοήθεια.

Οι μετοχές διεύρυναν τις απώλειες τους μετά την υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας απ' τον οίκο Standard & Poor's.
 
Isotimia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου