Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Η Δικαιοσύνη θα κινηθεί και κατά του Στίγκλιτς;

09.05.2011ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ
Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε ένα πραγματικά εκπληκτικό φαινόμενο. Την ελληνική δικαιοσύνη να προσπαθεί με τις παρεμβάσεις της να λειτουργήσει ως κυμματοθραύστης στα διάφορα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο που θέλουν την Ελλάδα είτε να χρεοκοπεί τη μία φορά, είτε να εγκαταλείπει το Ευρώ, όπως το πρόσφατο άρθρο στο γερμανικό Spiegel, την άλλη. Έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος των αρχισυντακτών του κόσμου, αλλά και των dealers στο Λονδίνο!
Τα αστραπιαία αντανακλαστικά της δικαιοσύνης σε θέματα «δημοσιογραφικής οικονομικής τρομοκρατίας» κατά της χώρας είναι πραγματικά αξιομνημόνευτα. Η πρόδηλη αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης να ελέγξει, με τις πράξεις της και τις πολιτικές της, τις φήμες που διασπείρονται σε κύκλους της διεθνούς αγοράς για χρεοκοπία της χώρας έχει καταστήσει την Ελλάδα «ανοχύρωτη» σε κάθε είδους φήμη ή πληροφορία. Οι δε άγαρμπες προσπάθειες της ΕΕ για μυστικές συναντήσεις, το μόνο που καταφέρνουν είναι να ρίχνουν περισσότερο νερό στον μύλο της πιθανής παραπληροφόρησης.
Είτε αρέσει, είτε όχι, οι αγορές πάντα λειτουργούσαν, ως ένα βαθμό, βασισμένες σε τέτοιου είδους πρακτικές, δηλαδή φήμες και πληροφορίες παραγόντων, άλλες φορές σοβαρές και άλλες δόλιες και με υστεροβουλία. Οι «αόρατες αγορές», έτσι είναι, όμως, κυνικές και καθόλου ηθικές…
Περισσότερο, λοιπόν, μοιάζουν, για ενέργειες, καλοπροαίρετες μεν, αλλά χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο οι κινήσεις της δικαιοσύνης. Δίνει την εντύπωση, σε ξένους παράγοντες, πως έχει «υποκαταστήσει» μια κυβέρνηση η οποία έχει χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία εδώ και καιρό.
Μετά την εντολή για διενέργεια έρευνας για πιθανή διασπορά ψευδών ειδήσεων κατά του Spiegel, αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε αν οι Έλληνες εισαγγελικοί λειτουργοί θα κινηθούν κατά συμβούλου Έλληνα Πρωθυπουργού μας, του Τζόζεφ Στίγκλιτς, που σε συνέντευξή του στην έγκυρη αγγλική Independent δήλωσε οι χώρες του Νότου της Ευρώπης, αργά ή γρήγορα, θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη…

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου