Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Κόντρα ΛΑΟΣ - ΝΔ - Μεϊμαράκη με υπονοούμενα σε βάρος του ΛΑΟΣ για τα υποβρύχια…

29/04/2011

κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Συνεχίζεται και έξω από τη Βουλή η σκληρή κόντρα μεταξύ ΛΑΟΣ και πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγ. Μεϊμαράκη, αλλά και ΛΑΟΣ - ΝΔ   για τη στάση που κράτησε το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη στο θέμα των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού.  
Στη Βουλή, ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης  μετά την ομιλία του προέδρου του ΛΑΟΣ για κατάθεση από κοινού με την ΝΔ πρότασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τις ευθύνες όλων των υπουργών Άμυνας  καθώς και των μελών του ΚΥΣΕΑ, ζήτησε το λόγο. Από το βήμα της βουλής, κατηγόρησε τον κ. Καρατζαφέρη ότι τον επισκέφθηκε στο γραφείο όταν ήταν υπουργός και του ζήτησε να προχωρήσει στην παραλαβή του υποβρυχίου «Παπανικολής», ενώ και τέσσερις βουλευτές του ΛΑΟΣ με ερωτήσεις τους στη Βουλή τον εγκαλούσαν ότι έχει καθυστερήσει την παραλαβή τόσο του υποβρυχίου, όσο και των τορπιλών για το υποβρύχιο που δεν είχε ακόμη παραληφθεί. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Στο όνομα του λαϊκισμού ξεχνά ο κ. Καρατζαφέρης ότι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. μου κατέθεταν ερωτήσεις, γιατί δεν παρέλαβα τα υποβρύχια... και να παραγγείλω και τορπίλες. Ο κ. Καρατζαφέρης ήρθε στο πεντάγωνο ως αρχηγός κόμματος και μου είπε να παραλάβω τα υποβρύχια»... O κ. Μεϊμαράκης επέμεινε στην πρόταση που εξαρχής είχε κάνει η ΝΔ, για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και εξεταστικής για όλους τους υπόλοιπους υπουργούς, οι οποίοι διαχειρίστηκαν στη συνέχεια την επίμαχη σύμβαση.
Το υπονοούμενο για εμπλοκή του ΛΑΟΣ υπέρ της γερμανικής εταιρίας, ολοκλήρωσε ο βουλευτής της Ν.Δ Αργύρης Ντινόπουλος, κάνοντας λόγο για «ντίλερς» ...
Εκτός βουλής, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κ. Τασούλας, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5   κατηγόρησε τον κ. Καρατζαφέρη ότι πίεζε την κυβέρνηση της ΝΔ να παραλάβει τα υποβρύχια. «Οι καταγγέλλοντες είναι πιο ελεγκτέοι από τους καταγγελλόμενους, πρέπει να τους ελέγξουμε. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, την περίοδο 2008-2009, εγκαλούσε την κυβέρνηση γιατί δεν παραλάμβανε τα υποβρύχια», τόνισε για να διευκρινίσει ότι  η ΝΔ ούτε υπέγραψε, ούτε παρέλαβε τα υποβρύχια, καθώς και ότι δεν μπορούσε να ακυρώσει τη σύμβαση, γιατί θα υπήρχαν απίστευτες επιπτώσεις.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης απάντησε στην πρόκληση λέγοντας : «Προσπαθούν να βγάλουν τα μύρια όσα για να ακυρώσουν αυτήν τη φωνή. Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Στις 6 Αυγούστου πήγαν να πάρουν τα βλήματα, αλλά τους χαλάσαμε τη δουλειά. Είμαι ενοχλητικός, γιατί χαλάω τις δουλειές. Δεν θα σταματήσω να πολεμάω την αδιαφάνεια και τις αναθέσεις. Δεν θα συμβιβαστώ, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να με λασπώσουν». Επανέλαβε δε,   την πρότασή του για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, επισημαίνοντας πως ο ίδιος δεν θα προσυπογράψει «συμπαιγνίες και πλακάκια μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μέσω μιας υποεπιτροπής της υποεπιτροπής».
 Σε ανακοίνωση εξάλλου που εξέδωσε σήμερα ο ΛΑΟΣ, αναφέρονται τα εξής:
«Ο κ. Μεϊμαράκης προφανώς φέρει βαρέως το ότι του χαλάσαμε την απευθείας ανάθεση της προμήθειας πυρομαχικών για τα LEOPARD τον Αύγουστο του 2008.
Κατά τα λοιπά, παραπέμπουμε στα όσα είπε στη Δικαιοσύνη ο Γενικός Διευθυντής προμηθειών επί υπουργίας του, κ. Βασιλάκος.
Ευτυχώς όλοι οι υπεύθυνοι εξοπλισμών δεν είναι άλαλοι».
Κύκλοι της Ν.Δ, απάντησαν ότι «όσοι υποκριτικά μιλάνε για «γαλαζο-πράσινο» σκάνδαλο ας μας εξηγήσουν: τα υποβρύχια είχαν ή δεν είχαν τεχνικά προβλήματα; Καλώς ή κακώς δεν τα παρέλαβαν ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης; Ας μας εξηγήσουν όμως  γιατί επί κυβερνήσεων της ΝΔ κατέθεταν ερωτήσεις στη Βουλή, πιέζοντας για την παραλαβή των υποβρυχίων; Μήπως και σε αυτή την περίπτωση έδρασαν ως ΛΑγΟΣ;»
Ένα νέο «μέτωπο», ωστόσο , σε αυτή τη «μπόχα» των σκανδάλων που αναδύεται με αφορμή τη συζήτηση στη βουλή για διερεύνηση τυχόν εμπλοκής του κ. Τσοχατζόπουλου, άνοιξε ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος, ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη σήμερα δήλωσε  για τον πρώην πανίσχυρο υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά, ότι «χόρευε το τσάμικο της διαπλοκής».... Χθες στη Βουλή, ο κ. Καμμένος είχε κάνει λόγο για σκανδαλώδη πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Διαβάστε τις δηλώσεις του κ. Ντινόπουλου και του κ. Καμμένου χθες στη βουλή, στο ρεπορτάζ  για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον κ. Τσοχατζόπουλο.


Eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου