Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Προηγείται και με διαφορά, το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρ. Τ. Ερντογάν - Δημοσκόπηση, του δίνει υψηλότερα ποσοστά και από τις εκλογές του 2007

Εκτύπωση E-mail
Τουρκία: Προηγείται και με διαφορά, το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρ. Τ. Ερντογάν - Δημοσκόπηση, του δίνει υψηλότερα ποσοστά και από τις εκλογές του 2007
Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει, για τρίτη συνεχόμενη φορά, τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 12 Ιουνίου στην Τουρκία, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
   Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα 13-27 Απριλίου από την εταιρεία Genar και δημοσιεύεται στη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ. Σύμφωνα με αυτήν, το κόμμα ΑΚ εκτιμάται ότι θα κερδίσει με ποσοστό 48,7%, πάνω και από το 46,4% που είχε λάβει στις εκλογές του 2007.
    Στην ίδια εφημερίδα είχε δημοσιευτεί στις 25 Απριλίου άλλη δημοσκόπηση, της εταιρείας Metropoll, που έδινε ποσοστό μεταξύ 47-50% στο κόμμα του Ερντογάν.
    Να σημειωθεί ότι στις δημοσκοπήσεις αυτές λαμβάνεται υπόψη το εκλογικό σύστημα της Τουρκίας, όπου οι ψήφοι των κομμάτων που συγκεντρώνουν ποσοστό μικρότερο του 10% στις εκλογές μοιράζονται στα πρώτα κόμματα.
    Η σημερινή δημοσκόπηση δίνει ποσοστό 25,2% στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και 11,9% στο Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP). Το Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) των Κούρδων μένει εκτός κοινοβουλίου, αφού συγκεντρώνει ποσοστό 6,4%, κάτω δηλαδή από το όριο του 10%. Στο παρελθόν πάντως η στρατηγική του BDP ήταν να παρακάμπτει το όριο κατεβάζοντας ανεξάρτητους υποψηφίους.
    Ο Ερντογάν έχει υποσχεθεί ότι εάν κερδίσει τις εκλογές θα προωθήσει ένα νέο σύνταγμα, σε αντικατάσταση εκείνου που συντάχθηκε μετά το πραξικόπημα του 1980.

E-typos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου