Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

Το τριετές σχέδιο δράσης για την είσπραξη τριάμισι δισεκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να παρουσιάσει τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.Το σχέδιο θα προβλέπει μεταξύ άλλων το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών φορολογουμένων, ιδιαίτερα...
όσων έχουν βγάλει στο εξωτερικό μεγάλα ποσά, καθώς και διενέργεια πόθεν έσχες.
Επίσης θα προσδιορίζεται με σαφήνεια ο ρόλος της νέας οικονομικής αστυνομίας που θα υπάγεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Στο μεταξύ, την ανάγκη επιτάχυνσης των διαρθρωτικών αλλαγών υπογράμμισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση στην Αναγνωστική Εταιρεία Κέρκυρας.
Όπως τόνισε, στην Ελλάδα έχουμε πληγές που πρέπει να αντιμετωπίσουμε το γρηγορότερο δυνατόν.
Πάντως, ο κ. Προβόπουλος εκτίμησε ότι «προϋποθέσεις για ανάπτυξη φέτος δεν υπάρχουν» καθώς «οι προβλέψεις είναι ότι θα υπάρξει πτώση της οικονομικής δραστηριότητας της τάξης του 3% και ελπίζω να μην είναι μεγαλύτερη».
Ωστόσο, είπε ότι από του χρόνου τα πράγματα θα μπορούσαν να κυλήσουν πιο ομαλά.
Συνεχίζεται η συζήτηση για την αναδιάρθρωση
«Η φιλική αναδιάρθρωση είναι μονόδρομος για την Ελλάδα», τονίζει στο Βήμα της Κυριακής ο Λαρς Φέλντ, μέλος του πενταμελούς συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης.
Όπως υποστηρίζει, η αναδιάρθρωση είναι αναπόφευκτη γιατί τα μέτρα σταθεροποίησης της οικονομίας δεν μπορούν πλέον να επιβληθούν πολιτικά, κάμπτοντας τις αντιστάσεις του κόσμου.
Fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου