Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Χρωστάτε στην εφορία;Ετοιμαστείτε να σας χτυπήσουν την πόρτα εισπράκτορες



Οι εμφανείς αδυναμίες του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και οι μεγάλες καθυστερήσεις που σημειώνονται στη συγκέντρωση δημοσίων εσόδων, αναγκάζουν την κυβέρνηση να υιοθετήσει τις συστάσεις της τρόικας, προσλαμβάνοντας...


 εισπρακτικές εταιρίες και δικηγορικά γραφεία για το "κυνήγι" των κάθε είδους ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων του Δημοσίου. Την πρόταση έκαναν οι Γάλλοι σύμβουλοι που μετέχουν στην Task force και είναι και αυτοί που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα είσπραξης.Η απόφαση επικυρώθηκε χθες από το υπουργικό συμβούλιο και εντός των ημερών θα εκδοθεί πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία θα περιλαμβάνει τις σχετικές διατάξεις και θα κατατεθεί στη Βουλή τις πρώτες μέρες του νέου έτους.
Οι ιδιώτες θα αμείβονται με προμήθεια επί των ποσών που θα φέρνουν να οδηγήσουν στα ταμεία του Δημοσίου. Η είσπραξη των χρεών θα παραμείνει αποκλειστική αρμοδιότητα των εφοριών. Οι εισπρακτικές εταιρίες και τα δικηγορικά γραφεία που θα προσληφθούν ως συνεργάτες του Δημοσίου, θα αναλάβουν να εντοπίζουν τους οφειλέτες και τα περιουσιακά τους στοιχεία και να τους οδηγούν στην "πόρτα" της Εφορίας.
Οι συνολικές ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις είναι 41,1 δισ. ευρώ. Ομως μεγάλο μέρος αυτών των οφειλών είναι ανεπίδεκτες εισπράξεως, καθώς οι υπόχρεοι είναι πτωχευμένες ή αδρανείς επιχειρήσεις και ιδιώτες χωρίς περιουσιακά στοιχεία, Οι οφειλέτες ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων είναι περίπου 900.000. Από αυτούς περίπου 8.000 οφείλουν πάνω από 150.000 ευρώ ο καθένας, ενώ οι 716.000 οφείλουν ποσά μόλις μέχρι 3.000 ευρώ. Οι συνολικές υποχρεώσεις όσων οφείλουν λιγότερα από 150.000 ευρώ είναι 4,1 δισ. ευρώ.

Planet-Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου