Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Μερικές αλήθειες για τη διαδοχή Καραμανλή

23.03.2011ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΤΤΑΚΗΣ
Μερικές  αλήθειες για τη διαδοχή  Καραμανλή. Αναγκαζόμαστε να τις  γράψουμε  μετά τις δηλώσεις Μπακογιάννη ότι  Π. Μολυβιάτης  οργάνωσε συνωμοσία πίσω απο την πλάτη της για να εκλεγεί ο Σαμαράς  αρχηγός της ΝΔ.
1.Άν κάποιος ήθελε τον  Σαμαρά για αντίπαλο ,αυτός ήταν ,περισσότερο από όλους η ίδια η Ντόρα. Τον θεωρούσε του χεριού της και πίστευε ότι σε ένα στημένο συνέδριο η επικράτηση της  θα ήταν πλήρης. Υγιεινός περίπατος με σκορ 70%-30%.Το επιτελείο της πίστευε  ότι  τα γεγονότα του 1993 θα επιδρούσαν  καταλυτικά  στους συνέδρους .
2.Αν λοιπόν υπήρξε συνωμοσία για την εκλογή Σαμαρά , η ίδια ,άθελα της ,είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν.
3.Για να έχει τον Σαμαρά αντίπαλο η κυρία Μπακογιάννη, κλάδεψε όπως μόνον εκείνη γνωρίζει κάθε αντίπαλο που θεωρούσε ότι ήταν εν δυνάμει κίνδυνος για την ίδια. Απαίτησε να μην τοποθετηθεί ο Αβραμόπουλος στην κυβερνητική επιτροπή,  τράβηξε σε ανύποπτους καιρούς το χαλί κάτω από τα πόδια του Βουλγαράκη, συγκρούστηκε  στο παρασκήνιο με τον Αλογοσκούφη ,πολέμησε την επανεκλογή Στυλιανίδη στη Ροδόπη το 2007 και καθυστέρησε όσο πιο πολύ μπορούσε την υπουργοποίηση Σαμαρά.
4.Ούσα  υποψηφία ηγέτης του κόμματος ,μπήκε στην τελική ευθεία για την διεκδίκηση της αρχηγίας χωρίς   εναλλακτικό πλάνο στρατηγικής για την περίπτωση που δεν γίνει η εκλογή από το Συνέδριο, αν και ο Αβραμόπουλος είχε βάλει στην ατζέντα το θέμα της εκλογής από τη βάση   καιρό πριν.
5.Αντί να επιμείνει στην άποψη της για εφαρμογή του καταστατικού και να την επιβάλλει ,σύρθηκε τελικά από αντιπάλους- που υποτίμησε- στο ανοικτό γήπεδο της λαϊκής εκλογής.. Δεν εμφανίστηκε ,μάλιστα στην κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής Συνεδρίου,  επιλογή που επιτάχυνε την προσέγγιση Σαμαρά -Αβραμόπουλου.
6.Πράγματι ο Πέτρος Μολυβιάτης  έπαιξε στην τελική ευθεία  ρόλο ώστε να γείρει η πλάστιγγα υπέρ της απευθείας εκλογής από τη βάση. Δεν ήταν μόνος όμως αλλά ούτε και δρούσε για λογαριασμό του Κώστα Καραμανλή .Ο  τέως Υπουργός μαζί με τον Αχιλλέα  Καραμανλή-στον οποίο αποδίδεται  η φράση <<θα αφήσουμε τους γαμπρούς να μας πάρουν το κόμμα?>>- και τον Ιωάννη Βαρβιτσιώτη  ,άλλαξαν απλώς τους κανόνες του παιχνιδιού. Το αποτέλεσμα το διαμόρφωσαν όμως 800.000 νεοδημοκράτες.
7.Αν πράγματι ο Μολυβιάτης κατάφερε πάντως να κερδίσει μόνος του  την επικρατέστερη ,κατά τα τηλεγραφήματα της πρεσβείας ,  τότε είναι πολύ μεγάλος μάγκας. Σκεφτείτε  ότι το για μία δεκαετία αδιαμφισβήτητο ν.2  της παράταξης  έχασε από κάποιον που ξαναμπήκε στο παιχνίδι  μόλις  στον ανασχηματισμό  του Ιανουαρίου 2010.
8.Αν θέλει να καταλάβει η κα Μπακογιάννη γιατί έχασε, ας δει σε βίντεο πως μιλούσε ο Σαμαράς στους νεοδημοκράτες, στην προεκλογική εκστρατεία. Ας θυμηθεί τι της είπε κατ ιδίαν ο Καραμανλής για τα αίτια της ήττας της. Και ας σκεφτεί με τι σκορ θα είχε χάσει αν δεν ήταν υποψήφιος ο Ψωμιάδης…

Το άρθρο του Μανώλη Κοττάκη δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πηγή: Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου