Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Την αντίθεση του για την αύξηση των δημοτικών τελών εκφράζει ο Ιορ.Τζαμτζής

 
Την αντίθεση τους σε κάθε αύξηση των δημοτικών τελών εξέφρασαν με την αρνητική ψήφο τους στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας οι συμβουλοι του συνδυασμου ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ, κατά την συνεδρίαση του στις 21-3-2011. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και της μείζονος Αντιπολίτευσης στον δήμο Σκύδρας, πρώην βουλευτής κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, κατήγγειλε την δημοτική αρχή και το Δήμαρχο κ. Γιώργο Χοιδη , ότι φέρνει ένα πρόγραμμα έργων που δεν περιλαμβάνει αναπτυξιακά έργα, άδικο μεταξύ των δημοτικών κοινοτήτων και ανεφάρμοστο διότι ο δήμος Σκύδρας χρωστά πολλά εκατ ευρω τόσο στις τράπεζες όσο και σε προμηθευτές και όσο και αν προσπαθεί ο Δήμαρχος να τα κουκουλώσει, αυτά αποκαλύπτονται.
Ακόμη κατήγγειλε τον κ. Χοιδη για «αυτοκρατορική νοοτροπία» τονίζοντας ότι «ο Δήμαρχος λειτουργεί στην λογική «l’ etat c’est moi” δηλαδή «το κράτος είμαι εγώ». Επειδή έχετε πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο δε μπορείτε κ. Δήμαρχε να λειτουργείτε στην λογική «αποφασίζομε και διατάσσομε».
«Αυτή είναι «χουντική λογική» κατηγόρησε τον Δήμαρχο ο κ. Τζαμτζής.
Αναλυτικότερα, κατά την συζήτηση
Α)του τεχνικού προγράμματος έργων, ο κ. Τζαμτζής το χαρακτήρισε αντιαναπτυξιακό διότι συμπεριλαμβάνει κατά βάσει μικροέργα και χωματουργικές εργασίες, όλα με μικρούς προϋπολογισμούς, ώστε να μπορούν να γίνουν απ’ ευθείας αναθέσεις.
Ο κ. Τζαμτζής ζήτησε να ενωθούν έργα με το ίδιο αντικείμενο και να δημοπρατηθούν έργα ώστε να υπάρξουν εκπτώσεις και να ωφεληθεί ο Δήμος.
«Φτάνει πια κ. Δήμαρχε, κάποιους τους κάνατε πλούσιους με τις απ ευθείας αναθέσεις σας » τόνισε ο κ. Τζαμτζής .
Ακόμη το χαρακτήρισε άδικο διότι δεν τηρήθηκε κανένα πληθυσμιακό η άλλο κριτήριο όπως ορίζει η απόφαση αριθ. Πρωτ. 74452 του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ραγκουση και οι ανισότητες μεταξύ των τοπικών κοινοτήτων είναι τεράστιες.
Οι τοπικές κοινότητες χρηματοδοτούνται ως εξής:
Α) ΑΡΣΕΝΙ-ΠΛΕΥΡΩΜΑ Σύνολο 137.280,19
Β) ΛΙΠΟΧΩΡΙ-ΑΣΠΡΟ // 153.140,44
Γ) ΔΑΦΝΗ- ΚΑΛΥΒΙΑ // 198.127,13
Δ) ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ-ΝΕΑ ΖΩΗ // 50.015,78
Ε) ΠΕΤΡΑΙΑ- ΛΟΥΤΡΟΧΩΡΙ // 98.424,32
ΣΤ) ΡΙΖΟ-ΣΕΒΑΣΤΕΙΑΝΑ // 181.082,10
Ζ) ΣΚΥΔΡΑ // 394.311,46
Η) ΚΡΑΝΕΑ-ΛΙΘΑΡΙΑ // 75.185,65
Θ) ΜΑΝΔΑΛΟ-ΑΝΥΔΡΟ // 117.190,28
Ι) ΚΑΛΗ-ΠΡΟΦ. ΗΛΙΑΣ // 83.470,70
ΙΑ) ΣΑΝΔΑΛΙ-ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ // 39.200,00
ΙΒ) ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ // 1.052.658,65
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 2.580.086,70
Ακόμη, ο κ. Τζαμτζής το χαρακτήρισε ανεφάρμοστο, γιατί ο Δήμος χρωστά 900.000 ευρω σε εντάλματα που έχουν μείνει απλήρωτα από το 2010 και πολλά ακόμη, που δεν έχουν κοπεί εντάλματα.(Ο Δήμαρχος σε συνέντευξη του στις 22-3-2011 δέχθηκε ότι χρωστάει 1.500.000 ευρω ο παλιός δήμος Σκύδρας και 1.200.000 ευρω ο δήμος Μενηιδας)
Ο κ. Τζαμτζής ζήτησε από τον Δήμαρχο να πάρει πίσω το πρόγραμμα έργων του δήμου Σκύδρας και όλοι οι σύμβουλοι του συνδυασμού ΝΕΑ ΑΡΧΗ ,το καταψήφισαν.
Β) Σχετικά με τα δημοτικά τέλη του 2011,ο κ. Τζαμτζής τόνισε ότι «την ώρα που οι συνδημότες μας βιώνουν μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση, την ώρα που είναι απλήρωτοι όχι μόνο για την σοδειά του 2010 αλλά και του 2009, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ο Δήμαρχος να ζητά αύξηση των δημοτικών τελών από 50% έως 400%».
«Τόσα σας λείπουν για να καλύψετε τα χρέη του Δήμου κ. Δήμαρχε;
Εσείς λέγατε ότι δεν χρωστάει ο Δήμος και ότι τον νοικοκυρέψατε. Όλη την προεκλογική περίοδο λέγατε ψέματα στους συμπολίτες μας .
Ο Δήμος χρωστάει πολλά, το τονίσαμε κατ’ επανάληψη, αλλά δεν έχετε το δικαίωμα να ξεζουμίσετε τους συμπολίτες μας, για να καλύψετε τα χρέη που δημιουργήσατε με τις σπάταλες και τις απ ευθείας αναθέσεις».
Οι σύμβουλοι του συνδυασμού ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ τις πρότασης του Δημάρχου, για αύξηση των δημοτικών τελών.
Ψήφισαν μόνο την μείωση κατά 50% των τελών για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, τονίζοντας ότι ΑΜΕΑ είναι κάποιος με ποσοστό αναπηρίας 51% και όχι 67% και ζήτησαν να συμπεριληφθούν στην μείωση αυτή και οι καρκινοπαθείς , οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι, οι άποροι, οι μόνοι ηλικιωμένοι στον κόσμο χωρίς την στήριξη παιδιών η συγγενών και άλλες ειδικές περιπτώσεις.
Ακόμη ΚΑΤΑΨΗΣΙΣΑΝ πίστωση 17000 ευρω για έξοδα εκδηλώσεων της Αποκριάς και της Καθαρά Δευτέρας .
Ο κ. Τζαμτζής τόνισε ότι «ο Δήμος δεν πραγματοποίησε εκδηλώσεις Αποκριάτικες και οι εκδηλώσεις στο Ριζο έγιναν από τον σύλλογο του Ριζου.
Τα Κούλουμα έγιναν με μικρή συμμετοχή. Τα «θάψατε» στο Πνευματικό Κέντρο.
Με τις 17000 ευρω θα μπορούσαν να γίνουν εκδηλώσεις την Καθαρά Δευτέρα σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου μας.
Που φαγώθηκαν τα 17000 ευρω;» Απάντηση βεβαίως δεν δόθηκε.
Τέλος το θέμα «Αντικατάσταση μελών οικονομικής επιτροπής», που αφορούσε τους συμβούλους της ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ κ.κ. Μίμη Δημήτριο και Ξανθόπουλο Χρήστο, μετά από οξείες αντιπαραθέσεις μεταξύ του κ. Δημάρχου και των κ.κ. Ιορδάνη Τζαμτζή, Δημήτριο Μίμη και Χρήστο Ξανθόπουλο, αποσύρθηκε από την Πρόεδρο κ. Ιγνατιάδου για να εξεταστεί προσεκτικότερα.
Από το Γραφείο Τύπου

Πηγή:  Pella News

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου