Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

«Υπό καθεστώς παρακολούθησης οι τιμές ζωοτροφών»

 Σε παρακολούθηση των τιμών των ζωοτροφών εκτροφής παραγωγικών ζώων προχωρά από σήμερα το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, μετά την έκδοση της Αγορανομικής Διάταξης 1/2011 από τον Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Ντίνο Ρόβλια.
  Εντός έξι ημερών μετά τη δημοσίευση της Αγορανομικής Διάταξης στο ΦΕΚ, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό υποχρεούνται να υποβάλουν τιμοκαταλόγους χονδρικής στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
  Το ίδιο θα ισχύει σε κάθε περίπτωση αυξομείωσης των τιμών των συγκεκριμένων ειδών, ενώ στις περιπτώσεις αυξήσεων των τιμών οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να καταρτίζουν αναλυτικό κοστολόγιο που να δικαιολογεί τις αυξήσεις.
Ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Ντίνος Ρόβλιας σε δήλωση στους δημοσιογράφους επισήμανε:
«Μετά τα λιπάσματα και τους αγροτικούς σπόρους, τίθενται από σήμερα σε καθεστώς παρακολούθησης οι τιμές των ζωοτροφών. Και συγκεκριμένα οι τιμές των ζωοτροφών εκτροφής παραγωγικών ζώων.



Οι επιχειρήσεις εμπορίας ζωοτροφών υποχρεούνται στο εξής να ενημερώνουν το Υπουργείο μας και να αιτιολογούν τις τυχόν αυξήσεις των τιμών.

    Στις δύσκολες και κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα μας και η οικονομία μας, απαιτείται αυτοσυγκράτηση από όλους. Αυτοσυγκράτηση και τήρηση της νομιμότητας. Η σημερινή μας πρωτοβουλία αποσκοπεί στην προστασία του εισοδήματος των κτηνοτρόφων. Η παρακολούθηση των τιμών των ζωοτροφών θα είναι συνεχής, στενή και αυστηρή από το Υπουργείο μας».

   

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου